Gorčević: U mandatu ove Vlade možemo zaokružiti evropske reforme

"Vlada je pružila ruku i moj utisak je da u tom dijelu imamo razumijevanje i punu podršku druge dvije grane vlasti. Zato vjerujem da u mandatu ove Vlade možemo uspješno zaokružiti reformske procese i biti spremni za članstvo"

2001 pregleda 1 komentar(a)
Gorčević i Grubišić, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Gorčević i Grubišić, Foto: Ministarstvo evropskih poslova

Crna Gora može u mandatu 44. Vlade uspješno zaokružiti reformske procese i biti spremna za članstvo u Evropskoj uniji (EU), ocijenila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević na sastanku sa ambasadorom Hrvatske Veselkom Grubišićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova (MEP), Gorčević je upoznala Grubišića sa prioritetima Vlade i tog resora usmjerenim na ubrzanje procesa evropske integracije.

Gorčević je rekla da je agenda Vlade intenzivna.

Kako je istakla, reforme usmjerene na bolji život građana Crne Gore ne smiju više da se prolongiraju niti fingiraju.

Gorčević je rekla da su prve na redu najzahtjevnije i politički najizazovnije reforme – u oblasti vladavine prava.

"Vlada je pružila ruku i moj utisak je da u tom dijelu imamo razumijevanje i punu podršku druge dvije grane vlasti. Zato vjerujem da u mandatu ove Vlade možemo uspješno zaokružiti reformske procese i biti spremni za članstvo“, poručila je Gorčević.

Ona je zahvalila Hrvatskoj na dosadašnjoj podršci u sprovođenju reformi, kao i na zagovaranju politike proširenja EU i prijema država Zapadnog Balkana.

Grubišić je, kako je saopšteno, prenio punu podršku Hrvatske u sprovođenju reformi i ispunjavanju uslova za članstvo u EU.

On je kazao da je Crna Gora, iako je pred njom još dosta zahtjevnog posla, pokazala da je kredibilan partner država članica NATO-a i najbolji đak u procesu pristupanja EU.

"Sa željom da se u najskorijem periodu priključite porodici evropskih država, Hrvatska će nastaviti da svoju eksperizu iz procesa pristupanja EU stavlja na raspolaganje institucijama i pregovaračkoj strukturi Crne Gore“, kazao je Grubišić.

Iz MEP-a su rekli da su sagovornici na sastanki razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i regionu, i razmotrili mogućnosti intenziviranja saradnje u oblasti evropske integracije.

Bonus video: