Nikolić - Meken: Ključni izazov za Crnu Goru biće kako osigurati napredak na putu ka EU

Šef poslaničkog kluba DPS-a se sastao sa britanskom ambasadorkom

2872 pregleda 4 komentar(a)
Meken i Nikolić, Foto: DPS
Meken i Nikolić, Foto: DPS

Ključni izazov za Crnu Goru u predstojećem periodu biće kako osigurati napredak na putu ka Evropskoj uniji, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrije Nikolića sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Don Meken u Skupštini.

Nikolić je u razgovoru sa Meken saopštio da trenutne društveno-političke prilike upućuju na zaključak da parlamentarna većina nije jedinstvena i da značajan broj njenih konstituenata "nemaju interes da ova vlada bude uspješna", što, kako je rekao, dovoljno govori o "deficitu kapaciteta aktuelne vlasti da pridruži zemlju Evropskoj uniji".

"Podsjećajući da je u Crnoj Gori tokom posljednje godine zabilježen zabrinjavajući pad podrške članstvu u NATO-u, Nikolić je istakao da su učinci antizapadne propagande u Crnoj Gori na istorijskom maksimumu, ali da više od toga zabrinjava izostanak kredibilne reakcije državne vlasti, koja je, kako je rekao, i sama podijeljena po tom pitanju", saopštio je DPS.

Ambasadorka Meken je kazala da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da vidi Crnu Goru koja nastavlja demokratske reforme i progres na putu ka Evropskoj uniji.

"Sagovornici su pored dinamike unutrašnjih političkih procesa, razmijenili stavove i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu, zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage iz vlasti i iz opozicije, daju doprinos političkoj stabilnosti Crne Gore i njenoj evropskoj perspektivi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: