Bojović: Zatražiću kontrolno saslušanje Milića, Novovića i Markovića, uhapsiti službenike ANB-a

"Priznanje glavne i odgovorne urednice M-portala Danice Nikolić da je ovaj portal objavljivao tekstove protiv Milana Kneževića koje su pisali službenici ANB-a, nije samo skandal, već krivično djelo iz nadležnosti SDT-a", poručio je Bojović

9404 pregleda 13 komentar(a)
Bojović, Foto: Luka Zeković
Bojović, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Vladislav Bojović saopštio je danas da će zatražiti kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Boris Milića, glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića i vrhovnog državnog tužioca (VDT) Milorada Markovića.

"Nakon današnje press konferencije predsjednika DNP-a Milana Kneževića na kojoj je iznio nove dokaze o zloupotrebama ANB-a u borbi protiv političkih neistomišljenika, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu, zatražiću hitno saslušanje direktora ANB-a, GST-a, VDT-a. Priznanje glavne i odgovorne urednice M-portala Danice Nikolić da je ovaj portal objavljivao tekstove protiv Milana Kneževića koje su pisali službenici ANB-a, nije samo skandal, već krivično djelo iz nadležnosti SDT-a (Specijalno državno tužilaštvo)", istakao je Bojović u saopštenju.

On je dodao da ako je tačno sve ono što su pisali službenici ANB-a o Milanu Kneževiću, a zbog čega tuži M-portal, onda on treba da bude procesuiran po hitnom postupku od strane SDT-a.

"Ali pošto sam uvjeren da se radi o zlouopotrebama i opasnim lažima navodno predstavljenim kao tajni podatak, onda koliko danas treba da budu lišeni slobode službenici ANB-a. Ne postoje dvije istine, niti mogu biti u pravu i Milan Knežević i spoljnji dopisnici M-portala iz ANB-a. Zato očekujem hitnu reakciju SDT-a, ali i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Miša Lakovića povodom još jednog kriminalnog incidenta i zloupotreba u bezbjednosnom sektoru", kazao je Bojović.

Bonus video: