Vuković Kuč: Selektivna pravda Novovića, postao politički bič u rukama vladajuće većine

"Borba protiv korupcije nema alternativu, ali je politička podmitljivost najopasnija, posebno ako joj je podložno tužilaštvo", rekla je potpredsjednica DPS-a

9180 pregleda 42 reakcija 43 komentar(a)
Aleksandra Vuković Kuč, Foto: DPS
Aleksandra Vuković Kuč, Foto: DPS

Potpredsjednica i poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković Kuč tvrdi da glavni specijalni tužilac Vladimir Novović selektivno sprovodi pravdu i da je postao "politički bič" u rukama vladajuće većine.

"Od nepravde je gora samo selektivna pravda. Borba protiv korupcije nema alternativu, ali je politička podmitljivost najopasnija, posebno ako joj je podložno tužilaštvo. Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva. Niko ne smije biti iznad države, niti se igrati njenim budžetom, ali ova politička pristrasnost specijalnog državnoga tužioca sad već biva ogoljena i upozoravajuća, jer se čini da je postao politički bič u rukama vladajuće većine", navodi se u saopštenju.

Bonus video: