Medojević: Njihovi vojnici u pravosuđu su posljednja linija odbrane DPS SKY mafije

"Strani partneri su posebno zainteresovani za istraživanje odgovornosti predsjednika Višeg suda Savića za nestanak dokaza u predmetima protiv DPS mafije , kao i postupanja sudije Mugoše koja otvoreno opstruira istrage SDT-a i SPO-a", napisao je lider PZP-a na Fejsbuku

14989 pregleda 47 reakcija 41 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Ana Burić
Nebojša Medojević, Foto: Ana Burić

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević smatra da je nemoguće ispuniti uslove Evropske unije sa sudijama koje su lojalnije, kako je kazao, DPS mafiji nego državi Crnoj Gori.

"Posljednja linija odbrane DPS SKY mafije su njihovi vojnici i plaćenici u pravosuđu koji zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja i opstruiraju istrage i napore SDT-a i SPO-a da očiste zemlju od kriminala i korupcije.

Naši međunarodni partneri su zaprepašćeni da pojedine sudije u Višem sudu prihvataju kauciju za ukidanje pritvora za lica optužena za najteža krivična djela i da prihvataju prljavi novac 'zarađen' od šverca droge i cigareta kao sredstva garancije.

U koorinaciji sa DPS vojnicima u Upravi policije i Ministarstvu pravde obezbjeđeno je da nema nanogica i nemoguće je pratiti kretanje optuženih članova DPS mafije koje njihove sudije puštaju na slobodu", napisao je Medojević na Fejsbuku.

On je dodao da se već neka suđenja odlažu jer, kako je kazao, drugi optuženi koji su pušteni da se brane sa slobode nijesu dostupni.

"Strani partneri su posebno zainteresovani za istraživanje odgovornosti predsjednika Višeg suda Savića za nestanak dokaza u predmetima protiv DPS mafije , kao i postupanja sudije Mugoše koja otvoreno opstruira istrage SDT-a i SPO-a i donosi odluke koje ometaju pravdu i olakšavaju položaj pripadnika DPS mafije.

Za očekivati je da će partneri od šefa SPO-a Šukovića tražiti da prikupi dovoljan broj dokaza i procesuira sudije koje su se zaklele DPS mafiji, a ne državi Cenoj Gori i koje direktno i konkretno opstruiraju istrage i ugrožavaju evropski put Crne Gore i dobijanje IBAR-a", zaključio je Medojević-

Bonus video: