Milatović: Vučić morao da bira riječi, izjava Gorčevič je politička floskula

Istakao je da se to mora raditi koliko god da je neka tema osjetljiva za Srbiju, poput Kosova, jer ovo nije primjeren način komuniciranja

39693 pregleda 178 reakcija 120 komentar(a)
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 20.04.2024. 11:31h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morao je da izabere drugačije riječi kada je govorio o ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević, ali i da je njena izjava u parlamentu "politička floskula", rekao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Istakao je da se to mora raditi koliko god da je neka tema osjetljiva za Srbiju, poput Kosova, jer ovo nije primjeren način komuniciranja.

"Moramo birati riječi i sa jednim dodatnim poštovanjem i uvažavanjem, bez obzira na politička neslaganja se odnositi prema političkim akterima i u Crnoj Gori i u nama susjednim zemljama", rekao je Milatović na Međunarodnoj konferenciji asocijacije menadžera bezbjednosti.

Vučić je nakon posjete Gorčević Prištini, gdje je izjavila da će Podgorica podržati ulazak Kosova u Savjet Evrope, rekao da je "sva ustreptala", da se izvinjava Prištini nakon glasanja Maje Vukićević.

Gorčević je juče u parlamentu rekla da je na prozivke Vučića po protokolu trebalo da odgovori Milatović, ali da ne zna zašto to nije uradio.

Milatović, međutim, kaže da staje u zaštitu Gorčević i da ga je njena izjava iznenadila.

"Mislim da je moj politički stav potpuno jasan. Stajem u zaštitu gospođe Maide Gorčević, ali mislim da ono što je ona juče rekla u parlamentu je jedna politička floskula koju ne bih dodatno komentarisao", zaključio je.

On tvrdi da je po protokolu trebalo da reaguje Ministarstvo vanjskih poslova (MVP), ali da ne zna zašto je reakcija izostala.

"Da li je trebalo da se desi - da, trebalo je da reaguje i predsjednik Vlade i zaštiti svog člana Vlade. U državnom aparatu mnogi nisu uradili ono što je trebalo da urade... Ne bih volio da je njena izjava došla kao neka vrsta političke potrebe da se dodatno približi ili na neki način odobrovolji predsjednika Vlade", zaključio je.

Bonus video: