PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

"Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi", navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad

25544 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Inicijativa opozicije za smjenu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac nije utemeljena zato što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. upućen 29. marta, dva dana prije isteka zakonskog roka, što znači da je to učinjeno u redovnoj zakonskoj proceduri, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz ove partije su dodali da su jasni motivi opozicije da izazovu krizu i zaustave dinamiku razvoja Glavnog grada, što je, kako kažu, politički apsolutno legitimno.

"Takođe, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala.

Međutim, za sada niko iz većine nije iskazao spremnost da sarađuje sa onima koje optužuju za razne malverzacije na lokalnom i državnom nivou. Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi. Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum, Milatović, Abazović i Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Bonus video: