Krivokapić: Milović bio zadužen za nadzor Belivuka i Miljkovića, Abazović krio informacije Europola

Krivokapić tvrdi da je još 17. januara 2021. godine imao saznanje da su Veljko Belivuk i Marko Miljković doputovali u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, te da im je bila obezbijeđena zaštita

47649 pregleda 283 reakcija 71 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Odbjegli policajac Ljubo Milović bio je zadužen za nadzor Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnike kavačkog kriminalnog klana, tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, saopštio bivši bivši premijer Zdravko Krivokapić.

On je u emisiji "Referat" na Gradskoj RTV kazao da je bivši pomoćnik direktora policije, Enis Baković, bio jedan od ključnih ljudi koji su dali nalog da Belivuk i Miljković uđu u Crnu Goru.

Krivokapić tvrdi i da je informacije Europola od njega, gotovo pola godine, krio predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović koji je u Krivokapićevoj Vladi bio potpredsjednik za bezbjednost.

Krivokapić tvrdi da je još 17. januara 2021. godine imao saznanje da su Veljko Belivuk i Marko Miljković doputovali u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, te da im je bila obezbijeđena zaštita.

Informaciju je, dodaje, dobio od savjetnika za bezbjednost Aleksandra Novovića, te je nakon dva dana sazvao sastanak sa tadašnjim vršiocima dužinosti direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanom Vukšićem.

"Dobio sam sljedeće informacije. Da je to jedna sinhronizovana akcija sa srpskim obavještajno bezbjednosnim sektorom i, pošto sam permanentno vodio rokovnik, zapisao sam jedno ime. Za nadzor njihov je zadužen, zamislite ko, Ljubo Milović. Ja nijesam znao u tom trenutku ko je taj čovjek. On je bio policijski službenik i dobio sam informaciju da je bio zadužen za nadzor tih osoba tokom njihovog boravka", istakao je Krivokapić.

On je kazao da mu je tu informaciju dao Vesko Damjanović .

Shodno saznanjima do kojih je kasnije došao, Krivokapić kaže da je Srbija demantovala da je na bilo koji način bila umiješana u dolazak Belivuka i Miljkovića.

"Tada je saopšteno da je Enes Baković bio jedan od tih ključnih ljudi, koji su dali usmeni nalog službeniku da to odradi. Međutim, ne može usmeno naređenje da bude mjera koja prevazilazi zakonski dio i proceduru koja je definisana", kazao je Krivokapić.

Iako, prema nekim navodima, prve informacije od Europola, koje se tiču odnosa Ljuba Milovića, Radoja Zvicera i nekih funkcionera policije, u Crnu Goru stižu u junu, Krivokapić je o njima, kaže, bio obaviješten tek u oktobru 2021. Te informacije je od njega, dodaje, krio tadašnji potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Bonus video: