Arsović: Injac da potvrdno odgovori na inicijativu Sarajeva i podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

"Nadamo se da se neće voditi primjerom Milojka Spajića koji nije imao konkretan odgovor na ovo pitanje", napisao je Arsović na društvenoj mreži X

1806 pregleda 13 komentar(a)
Vladan Arsović, Foto: DPS
Vladan Arsović, Foto: DPS

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović pozvao je gradsku upravu na i gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac da potvrdno odgovori na inicijativu grada pobratima Sarajeva i podrži Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pozvala je 49 prijateljskih i pobratimskih gradova da podrže ovu rezoluciju.

"Pozivamo gradsku upravu na čelu sa Oliverom Injac da potvrdno odgovori na inicijativu grada pobratima Sarajeva i da svi zajedno podržimo Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici. Nadamo se da se neće voditi primjerom Milojka Spajića koji nije imao konkretan odgovor na ovo pitanje", napisao je Arsović na društvenoj mreži X (Twitter).

I Miloš Mašković, odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada, se pridružio pozivu.

"Podgorica treba da, u duhu tradicionalno dobrih odnosa sa bratskim Sarajevom, podrži Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici. Vjerujem da će gradonačelnica, ali i predsjednica Skupštine Glavnog grada na ovaj način pokazati da smo svjesni važnosti solidarnosti i zajedničkog djelovanja u promovisanju istine, pravde i mira. Razumijemo moralnu, ljudsku i profesionalnu odgovornost koju ovaj poziv nosi, zbog čega snažno podržavamo inicijativu gradonačelnice Sarajeva, Benjamina Karić, da se pridružimo i podržimo Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici. Ovo je prilika da kao pobratimski gradovi stanemo rame uz rame u sjećanju na žrtve i u borbi protiv zaborava, čime potvrđujemo našu predanost zajedničkim vrijednostima i pravdi. Očekujemo da će naša podrška biti još jedan korak naprijed ka izgradnji trajnog mira i boljeg svijeta za sve nas", napisao je Mašković na društvenoj mreži X (Twitter).

Bonus video: