Anđušić: Da li je nepostupanje SDT-a u slučaju javnih preduzeća dokaz selektivnog i revanšističkog odnosa

"Postaje sve očiglednije da SDT ima dvije vrste naočara", rekao je poslanik DPS-a

3044 pregleda 5 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić kazao je kako svakim danom "postaje sve očiglednije" da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ima "dvije vrste naočara kroz koje gleda kada odlučuje kako postupati" u slučajevima koji su predmet njihovog rada.

"Kako drugačije okarakterisati njihov rad ako, između ostalih, vidimo primjer Montefarma, čiji je katastrofalan nalaz DRI-a proslijeđen tužilaštvu, a da situacija bude još očiglednija, potvrdu svega toga dao je i resorni ministar, u više navrata. Da ne idemo dalje, između ostalog, bivši izvršni direktor Montefarma je, mimo akta o sistematizaciji i finansijskog plana, potrošio 1.5 miliona eura na zapošljavanje preko agencije. Potrošio je 200.000 eura na isplatu naknada bez odluka i internih procedura. Preuzeo je dug od 210.000 eura jedne privatne veledrogerije. Direktor je, pored svega ovoga, sa platne kartice preduzeća potrošio 833 eura u jednoj parfimeriji…", saopštio je Anđušić.

Pitao je specijalnog državnog tužioca koliko vremena je potrebno za "reakciju na ovakva nezakonita činjenja".

"Vidjeli smo nedavno, koliko je vremena i za koju vrstu prekršaja bilo potrebno za reakciju u slučaju, recimo, direktorice ASK-a. Još jednom pozivamo i tužilaštvo i crnogorsku javnost da, kroz ovaj podsjetnik, procijene kako izgleda trenutno postupanje SDT-a i da li je nepostupanje u slučaju Montefarma i mnogih drugih javnih preduzeća, poput Rudnika uglja, EPCG, CEDIS-a, Pošte, dokaz selektivnog i revanšističkog odnosa", zaključio je Anđušić.

Bonus video: