Marstjepović: Demokratama partijski interesi važniji od stava građana i budućnosti grada Bara

"Ukoliko nastave sa ovakvim političkim djelovanjem, sa punim pravom možemo reći da će biti saučesnici u svim štetnim posljedicama koje će grad pretrpjeti u budućnosti", rekla je odbornica DPS-a

3523 pregleda 2 komentar(a)
Marstjepović, Foto: DPS
Marstjepović, Foto: DPS

Andrea Marstjepović, odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštine Bar, kazala je kako će ostati upamćeno da je odbornički klub Demokrata, izbjegavanjem rasprave po pitanju primjedbi na Nacrt Prostornog plana Crne Gore i zauzimanja stava u odnosu na zahtjeve koji su građani iskazali na javnoj raspravi, na izgradnji LNG terminala, uništavanje crmničkih sela i drugim pitanjima, pokazao da ih ni u najmanjoj mjeri ne interesuje kako će se Bar razvijati do 2040. godine i kakve će štetne posljedice taj grad imati zbog određenih smjernica definisanih Planom.

"Posebnu težinu ovo ima ako znamo da je među njima i odbornik, koji je ujedno i poslanik u Skupštini Crne Gore, koji je po prirodi stvari prvi morao stati na braniku interesa građana Bara, da je upravo on predvodio i zagovarao stav na neće učestvovati u raspravi i pred sam kraj rasprave sa partijskim kolegom napustio salu, kako ne bi glasao za zaključke Skupštine opštine Bar, što bi vjerujemo 'razljutilo' njegove pretpostavljene u centrali partije", saopštila je Marstjepović.

Kazala je da su Demokrate partija "političkih beskičmenjaka“ koji "nemaju stav u odnosu na bilo koje važno pitanje".

"Ali su makar, ako zbog ničeg drugog, kao građani Bara i zbog građana Bara, trebali i morali pokazati principijelnost i u svom gradu iznijeti stav, pa i po cijenu 'političkih šamara' unutar svoje partije od svojih pretpostavljenih. Čak je poštenije i hrabrije, kako su to uradile neke druge kolege odbornici, ostati i glasati protiv zaključaka i time preuzeti odgovornost za svoje političko djelovanje", navela je Marstjepović.

"Partije i politike su prolazne, ali mi, naša djeca, njihova djeca, svi ostajemo ovdje u Baru, i samo se pitamo kako će oni objasniti svojoj djeci sjutra, kada gasne elektrane, terminali, prašina bakrovog koncentrata potpuno unište sjaj ovog grada, da su mogli, ali zarad političkih interesa nijesu to spriječili. Plašimo se da će tada biti kasno da zauzimaju stav, zbog toga ih pozivamo sada da se javno izjasne u odnosu na ovo pitanje, da svojim kolegama u državnoj vlasti jasno iskažu stav i da zajedno, bez političkih razlika i kalkulacija, damo doprinos daljem razvoju grada. Ukoliko nastave sa ovakvim političkim djelovanjem, sa punim pravom možemo reći da će biti saučesnici u svim štetnim posljedicama koje će grad pretrpjeti u budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: