Zirojević: Podrška protestu ispred Ustavnog suda, neprihvatljivo da Marković duže od mjesec dana ne dobija odgovor

"Ovim putem pozivam moje sugrađanke i sugrađanke, partijske saborce, ali i sve samosvjesne i odgovorne građanke i građane da podrže ovaj protest, ne bismo li Ustavni sud motivisali da radi svoj posao"

5345 pregleda 19 komentar(a)
Zirojević, Foto: Boris Pejović
Zirojević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević saopštio je danas da daje punu podrška protestu ispred Ustavnog suda u organizaciji Liberalne partije (LP) i odbornice LP u SO Nikšić Jelene Marković.

"Iako iz opravdanih razloga fizički ne mogu prisustovati, kao poslanik u Skupštini Crne Gore i šef odborničkog Kluba Socijaldemokrata u Nikšiću, dajem punu podršku protestu koji danas u 12h organizuju Liberalna partija i koleginica Jelena Marković", istakao je Zirojević u saopštenju.

Iz LP su u petak saopštili da će ispred zgrade Ustavnog suda u ponedeljak 29. aprila u 12 sati održati protest.

"Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine. Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana potpredsjednica LP i odbornica u SO Nikšić Jelena Marković, predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor. 16. aprila ispred Ustavnog suda organizovan je protesni skup na kojem se tražilo od suda da u roku od 10 dana postupi po ovoj žalbi, međutim do danas se to nije desilo", saopšteno je tada iz LP.

Zirojević je danas poručio da kako je o istom pitanju, već ranije, Ustavni sud Crne Gore odlučivao, te stoga kako je kazao nije potrebna neka velika filozofija da donesu ovu odluku, ne vidi potrebu da se čeka gotovo godinu dana.

"Kao što je i neprihvatljivo da koleginica, duže od mjesec dana, ne dobija odgovor na urgenciju. Ovim putem pozivam moje sugrađanke i sugrađanke, partijske saborce, ali i sve samosvjesne i odgovorne građanke i građane da podrže ovaj protest, ne bismo li Ustavni sud motivisali da radi svoj posao", poručio je Zirojević.

Bonus video: