Milačić: Crna Gora mora da se bavi Murinom, pa tek onda zločinima u drugim zemljama

Iz Prave Crne Gore je saopšteno da je "Milačić sa saradnicima i predsjednikom plavskog odbora Prave Crne Gore Sinišom Radenovićem položio cvijeće na spomen česmi u Murinu, odajući počast nevinim žrtvama stradalim od NATO agresije prije 25 godina"

5989 pregleda 10 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Crna Gora mora da se bavi Murinom, pa tek onda zločinima u drugim zemljama, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Iz Prave Crne Gore je saopšteno da je "Milačić sa saradnicima i predsjednikom plavskog odbora Prave Crne Gore Sinišom Radenovićem položio cvijeće na spomen česmi u Murinu, odajući počast nevinim žrtvama stradalim od NATO agresije prije 25 godina".

Na vijencu je ispisano "živite vječno".

"Danas, uoči Vaskrsa, s tugom i bolom se prisjećamo zločina koji je zauvijek obilježio našu malu varošicu Murino. Sa svojim saradnicima, položio sam cvijeće na spomen česmi, odajući počast nevinim dušama Julije, Olivere i Miroslava koje su bombe prerano otrgle iz roditeljskog zagrljaja, ali i nevinim žrtvama agresije Milki, Manojlu i Vukiću", istakao je tom prilikom Milačić.

On je dodao da Murino ostaje simbol tuge, ali i snage vjere u vječnost.

"Dok se prisjećamo ovog bolnog događaja, podsjećamo se da politike i ideologije mogu proći, ali istina Murina će uvijek da svijetli kao putokaz iskupljenja za grijehe prošlosti. Zato Crna Gora ima prije svega ljudsku, a onda i svaku drugu obavezu da se bavi prije svega Murinom i porodicama stradalih. Da su vlasti u Crnoj Gori u ovih 25 godina uložile interesovanja i energije za Murino koliko za zločine u drugim zemljama danas bi porodice stradalih u Murinu bile pravedno obeštećene, Murino razvijena varošica, a državno i organizovano sjećanje na ovaj zločin neupitno. Crna Gora mora da se bavi Murinom, pa tek onda zločinima u drugim zemljama", poručio je Milačić.

U NATO bombardovanju Murina 30. aprila 1999. godine, stradalo je šest civila, među kojima i troje djece, dok su oštećeni prodavnica, Dom kulture i drugi civilni objekti.

Bonus video: