Eraković: Demanti Stejt departmenta novi diplomatski šamar nezreloj i neozbiljnoj Vladi

Potpredsjednik DPS-a Vladu i činioce vladajuće većine kad je "kraj njihovom blamiranju"

8144 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Eraković, Foto: DPS
Eraković, Foto: DPS

Demanti Stejt departmenta da Vašington ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore na predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici "novi je diplomatski šamar nezreloj i neozbiljnoj Vladi", saopštio je potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

"Spoljna politika Crne Gore sve više liči na cirkus. Ta činjenica ne bi predstavljala toliki problem ukoliko bi se šteta odnosila samo na premijera Spajića i resorne ministre. Nažalost pogubne posljedice diletantskog vođenja politike trpe država Crna Gora i njeni građani. Danas smo saznali kako je poslanica vladajućeg PES-a, Jelena Nedović, u nastojanju da opravda nejasan i nedefinisan, a prije svega kukavički stav Vlade Crne Gore prema Rezoliciji o genocidu u Srebrenici, izmislila da su Sjedinjene Države posredovale prilikom izrade amandmana na predloženi tekst Rezolucije. Demanti Stejt Departmenta da Vašington ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore, novi je diplomatski šamar nezreloj i neozbiljnoj Vladi", saopštio je Eraković.

Upitao je Vladu i činioce vladajuće većine kad je "kraj njihovom blamiranju".

"Koliko još paf-paf udaraca će morati da istrpe, kako bi shvatili da se na ovakav amaterski, neozbiljan i neznaven način ne vodi spoljna politika jedne ozbiljne države, kakva je Crne Gora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: