GI "21. maj": Ponašanje PES-a najsličnije DPS-u iz vremena kad su bili sluge Miloševićevog režima

"Imajući u vidu dubinsku sličnost ove dvije interesne i bezideološke partije, bilo bi logičnije da se PES i DPS objedine. Zajedno bi imali podaničku podršku na nivou nekadašnjeg DPS-a i začas bi izabrali par satelita, što bi dovelo do stabilne većine"

3545 pregleda 15 komentar(a)

Ponašanje Pokreta Evropa sad (PES) najsličnije je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) iz vremena kada je ta partija "bila sluga" režima Slobodana Miloševića, smatraju u Građanskoj inicijativi "21. maj".

"Da nije riječ o sve težim posljedicama po državu i društvo ponašanje parlamentarnih partija mogli bi smo prepustiti kafanskim vicevima i uličnoj parodiji. Svakog dana svjedočimo nizu nebuloznih, lažljivih ili priglupih izjava od strane političara ili istih takvih reagovanja koja dolaze iz gomile banalnih partija. Tako je juče crnogorska javnost imala priliku da vidi 'žestoku' verbalnu konfrontaciju PES-a i DPS-a. Spajićeva stranka koja se izblamirala u vezi Rezolucije o genocidu u Srebrenici pokušala je da to nadomjesti nasrtajima na DPS. Pritom, da išta znaju iz novije crnogorske istorije onda bi uočili da je ponašanje PES-a najsličnije DPS-u iz vremena kada je ova partija bila sluga Miloševićevog režima. Tada su lideri DPS-a bili beogradske marionete dok su istovremeno pokušavali da glume suverene lokalne namjesnike", navodi se u saopštenju.

Danas, kako kažu, lideri PES-a "pokušavaju da glume" vladajuću stranku dok se "povijaju pred Šešeljevim šegrtom i njegovim agentima u Crnoj Gori".

"Samo iz istorijskog sentimenta PES, koji je inače do pola DPS i koji je do juče sa DPS-om bio dio 'organizovane grupe za lakrdijaški velikosrpski popis', ne bi trebalo da se sukobljava sa Đukanovićevom strankom. Imajući u vidu dubinsku sličnost ove dvije interesne i bezideološke partije, bilo bi logičnije da se PES i DPS objedine. Zajedno bi imali podaničku podršku na nivou nekadašnjeg DPS-a i začas bi izabrali par satelita, što bi dovelo do stabilne većine. Što se tiče 'politike', tu bi se još lakše mogli snaći. Jedan dan mogu glumiti neočetnike i litijaše opsjednute 'srpskim svetom', dok bi se drugi dan mogli posvetiti ulozi evroatlantskih misionara", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: