Milovićev program "Čista desetka": Izgradnja bolnice, revitalizacija Sv. Stefana i zona za noćni provod

"Riješeni smo da 26. maja konačno oslobodimo našu Budvu od bahatosti, nasilja i arogancije koja vlada već osam godina", poručio je predvodnik liste "Budva može bolje"

14558 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Nikola Milović, Foto: DPS
Nikola Milović, Foto: DPS

Izgradnja dnevne bolnice sa poliklinikom, revitalizacija Svetog Stefana i stvaranje zone za noćni provod i mlade neke su od ključnih tačaka izbornog programa "Čista desetka" koji je predstavila lista "Budva može bolje" na čelu sa Nikolom Milovićem.

Milović je saopštio da su u njihovom izbornom programu identifikovani mnogobrojni problemi koji su, kako tvrde, uslovili stagnaciju razvoja Budve, te ponuđena "najbolja rješenja koja će uticati na značajno poboljšanje kviteta života građana, a Budvu ponovo učiniti turističkim i privrednim centrom Crne Gore".

"Kao odgovorna gradska uprava, zalagaćemo se da naši sugrađani dobiju najveći kvalitet usluga i u oblastima koje lokalna samouprava ne pokriva. Pronaći ćemo najbolji modalitet i ponuditi ga državi za izgradnju dnevne bolnice sa poliklinikom. Planiramo da participiramo u rekonstrukciji Doma zdravlja u Budvi. Na ovaj način smatramo da možemo riješiti višedecenijskiproblem neadekvatne primarne zdravstvene zaštite građana i turista", navodi se u saopštenju.

Milović je podsjetio da Sveti Stefan, zaštitno lice crnogorskog turizma, već četiri godine dočekuje turiste zaključan.

"Budva i Crna Gora trpe enormnu štetu zbog neodgovornosti i nemarnosti koja je pokazana prema najposjećenijem dijelu budvanske rivijere. Ova zabrinjavajuća situacija ne samo da nanosi ekonomske gubitke već i ugrožava reputaciju Budve na globalnoj turističkoj mapi. Naš program posvećen je ponovnom oživljavanju ovog čuvenog grada-hotela. Revitalizacija Svetog Stefana nije samo ekonomski imperativ, već i moralna obaveza prema budućim generacijama koje treba da imaju priliku da uživaju u čarimaovog legendarnog ljetovališta. Opština Budva treba da prepozna važnost ovog pitanja i da ga postavi visoko na svojojlisti prioriteta, kako bi osigurala prosperitet budućih turističkih sezona i očuvala ugled Budve kao svjetske turističke destinacije", poručio je on.

Predvodnik liste "Budva može bolje" osvrnuo se i na to što Budva, kako je kazao, već dugi niz godina nosi titulu centra najboljeg provoda.

"To je ono što Budvu čini omiljenim turističkim mjestom, pogotovo među mlađom populacijom. Kako bismo zadržali epitet idealnog mjesta za odmor svih generacija, plan nam je da na lokaciji ispod Aqua parka idiskoteke Top Hill napravimo zonu za noćni provod i mlade, ono po čemu je Budva od vremena nastanka komercijalnog turizma bila prepoznatljiva.

Riješeni smo da 26. maja konačno oslobodimo našu Budvu od bahatosti, nasilja i arogancije koja vlada već osam godina. Budva može i zaslužuje bolje!", zaključuje Milović.

Bonus video: