Leković: Upravni sud poništio Odluku SO kojom je Raičević izabran za predsjednika Opštine Bar

"Sada se nakon svega postavlja pitanje, da li je Raičević koji je nakon lokalnih izbora u oktobru 2022. godine tijesnom većinom ponovo izabran za predsjednika, uopšte legitiman predsjednik s obzirom na okončanje predmetnog postupka i činjenicu da je isti prihvatio i inicirao da bude nezakonito izabran za predsjednika?", poručio je odbornik Demokrata

18502 pregleda 45 reakcija 20 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon skoro dvije godine Upravni sud usvojio je tužbu Kluba odbornika Demokrata Bar i donio Presudu kojom je poništio Odluku Skupštine opštine (SO) Bar broj 030-016/22-294 od 8. jula 2022. godine kojom je Dušan Raičević izabran za predsjednika Opštine Bar prije isteka prethodnog mandata i prije održavanja lokalnih izbora, saopštio je danas Momčilo Leković, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Bar.

"Podsjećamo da je tog 8. jula 2022. godine Skupština opštine Bar bila poprište nezakonitog i neustavnog otjelotvorenja diktatorskog režima najgore vrste. Uzalud su tada bili svi naši apeli, sugestije i molbe da aktuelna vlast ne usvaja predmetnu odluku i da svog lidera Dušana Raičevića izborom na ovaj nezakonit način ne diskredituje, silom na sramotu većinog glasova Odluka je ipak donesena", istakao je Leković u saopštenju.

On je dodao da je tog 8. jula, neposredno pred istek četvorogodišnjeg mandata odbornika, sproveden svojevrsni udar na temelje demokratije, čime se kako je kazao Leković, u konačnom nezakonito omogućio još jedan četvorogodišnji mandat predstavniku Demokratske partije socijalista (DPS) Dušanu Raičeviću, koji je kako tvrdi odbornik Demokrata, nakon sjednice 8. jula 2022. godine u svojim rukama imao neograničenu izvršnu moć, dok je Skupština opštine Bar postala tijelo koje više nema ni legitimitet ali ni funkciju, a što je po tvrdnjama Lekovića, očigledno bila i namjera vladajuće većine u Baru.

"Sada se nakon svega postavlja pitanje, da li je Raičević koji je nakon lokalnih izbora u oktobru 2022. godine tijesnom većinom ponovo izabran za predsjednika, uopšte legitiman predsjednik s obzirom na okončanje predmetnog postupka i činjenicu da je isti prihvatio i inicirao da bude nezakonito izabran za predsjednika? Ponavljam, da je Raičević tada uvažio naše dobronamjerne sugestije i molbe, ovo pitanje se danas ne bi ni postavljalo", zaključio je Leković.

Bonus video: