Vujičić: Pušta li Spajićeva Vlada Budvu niz vodu

2346 pregleda 11 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar
Vujičić, Foto: PR Centar

Tokom dosadašnje kampanje za lokalne izbore u Budvi, nametnulo se pitanje, da li će nova vlast nastaviti uništavanje Budve isteklim i nezakonitim Ralevićevim planovima ili će pod hitno postupiti u skladu sa Odlukom o usvajanju Prostorno urbanističkog plana opštine Budva, kojom je određeno da se uvodi moratorijum na izgradnju u zahvatu DUP-a Budva Centar i DUP-a Bečići, do usvajanja Prostorno urbanističkog plana.

To je u saopštenju naveo nosilac izborne liste "Dr Vujičić Božidar-Za stvarne promjene", Božidar Vujičić.

Kako je naglasio, jasan stav i odgovor na ovu dilemu u dosadašnjem dijelu kampanje dali su predstavnici liste koju nosi Mladen Mikijelj, Đorđe Zenović, Nikola Jovanović, Nikola Milović i Predrag Zenović.

"Njihov odgovor je da namjeravaju da nastave sa uništavanjem Budve, isteklim i nezakonitim planovima za koje je određen moratorijum, koji se ne poštuje. Najviše iznenađuje stav gospodina Predraga Zenovića nosioca liste 'Evropa sad-Budva ima šansu-dr Predrag Zenović', odnosno gospodina Spajića premijera 44. Vlade Crne Gore, koji predvodi Crnu Goru na putu prema EU, a namjerava da nastavi uništavanje Budve isteklim, nezakonitim i planovima za koje je premijer 42. Vlade gospodin Zdravko Krivokapić, odredio moratorijum do usvajanja Prostorno urbanističkog plana opštine Budva. Jedini vrlo klimav osnov i osnov, koji nije obavezujući da Ralevićevi planovi važe do usvajanja novih, nosilac liste Predrag Zenović i premijer Spajić imaju u stručnom upustvu ministra Gvozdenovića iz 2014. godine, koje glasi da ralevićevi planovi važe do usvajanja novih”, naglasio je Vujičić.

Vujičić navodi da je Predrag Zenović doktor političkih nauka, te da zna mnogo bolje od ostalih nosilaca izbornih listi da izbori u Budvi i Crnoj Gori ne predstavljaju izraz volje građana, već da odbornici i poslanici predstavljaju izraz volje podnosilaca izbornih listi, koji određuju koji će kandidati dobiti mandate i to prije izbora.

“Gospodin Zenović je upoznat da u konačnim rezltatima izbora za odbornike i poslanike nema podataka koji su kandidati dobili mandate, već samo podaci koliko je koja izborna lista dobila mandata, što ukazuje da su izborne liste nosioci suvereniteta a ne građani. Građani Budve i Crne Gore očekuju od gospodina Predrag Zenović da ukaže javno da partije podkradaju biračko pravo od građana ili da to demantuje dok će ćutanjem potvrditi navode o sistemskoj korupciji i diskriminaciji biračkog prava. Pitanje koje se nameće za premijera Spajića i nosioca liste Predraga Zenovića u dosadašnjoj izbornoj kampanji je, da li su građani opštine Budva dužni da u lokalni budžet i budžet Vlade Crne Gore uplaćuju sredstva, ako im premijer uništava grad nezakonitim, isteklim Ralevićevim planovima za koje je premijer 42. Vlade CG Zdravko Krivokapić odredio moratorijum. Takođe se nameće pitanje, ako može premijer da ne poštuje zakonske obaveze, zašto bi to radili građaji kojima Vlada CG uništava grad”, zaključio je Vujičić

Bonus video: