Vujičić: Što budu kraće vršili vlast, napraviće manju štetu gradu

"Smatram da smo ja i građani koji su me podržali istinski pobjednici izbora, jer smo glas dali za javni interes, a mogli smo kao ogromna većina da svoj glas prodamo za lični interes i utonemo u sistemsku korupciju biračkog prava"

4466 pregleda 40 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene

Izborna lista „Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene“ na jučerašnjim lokalnim izborima dobila je duplo veću podršku od građana, u odnosu na izbore 2022. godine, rekao je nosilac liste Božidar Vujičić.

„Zahvaljujem se građanima koji su glasali za stvarne promjene, da se vlast vrati građanima da oni biraju odbornike, a ne partija, da se zaustavi uništavanje grada Ralevićevim planovima, da se usvoji PUP opštine, da se vrati Opštini upravljanje nad državnom imovinom u HG 'Budvanska rivijera'…Smatram da smo ja i građani koji su me podržali istinski pobjednici izbora, jer smo glas dali za javni interes, a mogli smo kao ogromna većina da svoj glas prodamo za lični interes i utonemo u sistemsku korupciju biračkog prava. Da od novaca iz budžeta Opštine uzmemo za sebe dio, koji nam nude partije koje su preuzele vlast od građana, da budemo plaćeni dijelom novca i građana koji ne izlaze na izbore. Da budemo plaćeni od novca, koje partije namjeravaju da naplate od komunalija za izgradnju i uništavanje grada Ralevićevim planovima“, naveo je Vujičić.

Nada se da se većina neće brzo formirati i da neće dugo trajati.

„Jer se iz prvih najava vidi da postoje nepremostivi problemi oko formiranja vlasti. Što budu kraće vršili vlast napraviće manju štetu gradu. Nije im problem da li će ili neće da falsifikuju Ralevićeve planove, jer će ih falsifikovati sigurno, nego kako će za partije i moćne pojedince iz budžeta izvući što više novaca građana. Zbog ličnih interesa sami su sebi skratili mandat, kad su imali apsolutnu većinu, sada podijeljeni u dva tabora trajaće još kraće. Ja zajedno sa građanima koji su mi dali glas, nastavljam dalje da se borim za narodnu umjesto partijske skupštine, bez obzira što su sve državne institucije stale u odbranu sistemske korupcije i diskriminacije biračkog prava i predstavnici EU, ja ću se iznova obratiti svim institucijama plaćenim novcem građana za zaštitu biračkog prava, ukazaću ponovo na više nego jasne činjenice da građani ne biraju odbornike nego partije a nadležne institucije neka još jednom donesu rješenja, kojima će slagati i ponovo reći neistinu da odbornike biraju građani, a ne partije“, zaključio je Vujičić.

Bonus video: