Krvavac: Navodi Kneževića neistiniti, CG jedina zemlja koja je uspjela da u Rezoluciju unese da Srbi nisu genocidni

"Vlada Crne Gore ostaje dosljedna u sprovođenju politike mira i stabilnosti među svim državama na Zapadnom Balkanu kako bi u konačnom mogli zajednički raditi na evropskoj perspektivi i boljem standardu koji svi naši građani zaslužuju", poručio je Krvavac

14591 pregleda 62 reakcija 52 komentar(a)
Krvavac, Foto: Boris Pejović
Krvavac, Foto: Boris Pejović

Navodi predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) i poslanika Milana Kneževića su neistiniti, a Crna Gora je jedina zemlja koja je uspjela da u Rezoluciju o Srebrenici unese stavku da Srbi nisu genocidan narod, saopštio je danas Branko Krvavac, šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

"Povodom navoda poslanika u Parlamentu Crne Gore gospodina Milana Kneževića, a koje se odnose na 'obećanja premijera Spajića o uzdržanosti Crne Gore prilikom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici' - u cilju objektivnog i cjelishodnog informisanja, obavještavam javnost da navedeno ne odgovara istini", istakao je Krvavac u saopštenju.

Knežević je sinoć na televiziji Happy rekao da je Spajić njemu i lideru Nove srpske demokratije (NSD) i predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću, prije odlaska u zvaničnu posjetu Njemačkoj, obećao da će Crna Gora biti uzdržana na glasanju o predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, u Ujedinjenim nacijama.

On je u današnjem saopštenju rekao da je i Krvavac bio prisutan kada je Spajić to rekao.

Krvavac je u saopštenju naveo da takođe, koristi priliku da ponovi ono što se u regionalnim medijima rijetko može pronaći.

"Crna Gora je jedina zemlja koja je od predlagača tražila (i u tome uspjela) da u Rezoluciji ostane jasno i nedvosmisleno zapisano da Srbi nisu niti mogu biti genocidan narod. I dok je to za neke na nivou političke krilatice, za Crnu Goru predstavlja pitanje pomirenja među svim narodima u regionu. Stoga Vlada Crne Gore ostaje dosljedna u sprovođenju politike mira i stabilnosti među svim državama na Zapadnom Balkanu kako bi u konačnom mogli zajednički raditi na evropskoj perspektivi i boljem standardu koji svi naši građani zaslužuju. Na kraju, uz puno razumijevanje političkih ambicija i pretenzija, apelujem na nosioce javnih funkcija (bar one u Crnoj Gori) da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima", poručio je Krvavac.

Bonus video: