Mikijeljova koalicija jedinstvena, Rađenović kaže da SNP neće nikoga izdati

Sa druge strane Mikilje računa na podršku PES , Demokrata, te mu nedostaju dva odbornika, koje bi mogao da obezbijedi kroz pregovore sa URA i SDP

28315 pregleda 118 reakcija 48 komentar(a)
Sa sinoćnjeg sastanka, Foto: Privatna arhiva
Sa sinoćnjeg sastanka, Foto: Privatna arhiva

Sinoćnja sjednica opštinskog odbora Nove srpske demokratije bila je prilika da koalicija koju je na minulim loklanim izborima predvodio novimenovani šef budvanske NSD Mladen Mikijelj “Za budućnost Budve- Budva otvoreni grad” potvrdi da su jedinstveni u susret formiranja nove budvanske vlasti.

To je Vijestima potvrđeno u ovoj koaliciji.

Koaliciju “Za Budućnost Budve – Budva otvoreni grad” čine Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija (DNP), Pokret za promjene (PzP), Socijalistična narodna partije ( SNP), Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demos i Radnička partija, osvojila je devet mandata. Od toga je NSD dobio četiri, SNP i DNP po dva a PzP jedan mandat.

Lider budvanskog SNP Krsto Rađenović kazao je sinoć da ta partija neće izdati.

"Čestitam mom prijatelju, drugu i saborcu, Mladenu Mikijelju, na izboru za predsjednika opštinskog odbora 'Nova srpska demokratija - Budva' i budućeg predsjednika opštine Budva. Danas se čuju ružne riječi od naše braće, naših prijatelja, do jučerašnjih drugova. Ja im poručujem sa ovog mjesta da prestanu više s tim. Niti je moralno, niti je ljudski, niti je pošteno. A gdje je ko, mi dobro znamo - nismo nikada izdali, pa nećemo ni ovog puta! “, poručio je Rađenović.

Predsjednik opštinskog odbora DNP Jovan Gregović uvjeren je da je MIkijelj novi predsjednik Opštine.

“Želim biti među prvima koji čestitaju Mikijelju na izboru za predsjednika opštinskog odbora i budućem predsjedniku opštine Budva. Sa sigurnošću vjerujemo u uspješnu političku budućnost Budve i zajednički rad na ostvarenju političkih ciljeva naše pobjedničke koalicije”, naglasio je on.

Vijesti su objavile da će loklani odbor SNP, ukoliko dobije saglasnost partijske centrale, voditi samostalne pregovore oko formiranja buduće vlasti.

Za formiranje vlasti potrebno je 17 odborničkih mandata od 33 koliko broji budvanski parlament.

Lista “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, koju čini “odmetnuta” grupa bivših članova partija iz ranije lokalne koalicije Demokratski front i ima neformalnu podršku pritvorenog gradonačelnika Mila Božovića, osvojila je devet mandat.

Demokratska partija socijalista dobila je sedam, Demokrate četiri, Pokret Evropa sad (PES) ima dva mandata, a GP URA i koalicija SDP, SD, LP po jedan.

Za formiranje vlasti sukobljenih tabora, nekadašnjih partijskih saboraca Mikijelja i Jovanovića potrebno je osam odbornika.

Jovanovićeva lista računa na Demokrate, URA, SDP, a potrebna dva odbornika za većinu planira da obezbijedi koalicijom sa SNP ili DNP.

Sa druge strane Mikilje računa na podršku PES , Demokrata, te mu nedostaju dva odbornika, koje bi mogao da obezbijedi kroz pregovore sa URA i SDP. U suštini i jednima i drugima predstoje mukotrpni pregovori, kako bi animirali političke igrače da budu dio njihovog tima za formiranje vlasti.

Bonus video: