Balota: Država će osvetu Bratić platiti nekoliko stotina hiljada eura

"Tadašnja masovna razriješenja direktora osnovnih i srednjih škola su jasno ukazala na nezakonitost. Jedino je 30-avgustovska većina je "glasno" ćutala"

4648 pregleda 32 reakcija 34 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Poslije niza presuda u koristi smijenjenih direktora škola škola jasno je da će država Crna Gora ovu svojevrsnu osvetu bivše ministarke prosvjete Vesne Bratić platiti nekoliko stotina hiljada eura, rekao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Adis Balota.

On tvrdi da to da li je motiv tadašnje ministarke Bratić bio unapređenje školskog sistema ili klasična osvjeta, pokazuju zadnje sudske odluke.

"Tadašnja masovna razriješenja direktora osnovnih i srednjih škola su jasno ukazala na nezakonitost. Jedino je 30-avgustovska većina je "glasno" ćutala. Javno smo upozorili, i poslije prvih smjena reagovali, da se radi o osvjeti i nezakonitim odlukama i tražili od predsjednice Skupstinskog odbora za prosvjetu (Bozana Jelušić- URA) da pod hitno pozove Bratić na kontrolno saslušanje. Nažalost, izostala je reakcija i tadašnje odluke ministarke i njenog nezakonitog ponašanja sada svi plaćamo", rekao je Balota.

Zaključuje da je krajnji domet takvog načina vođenja sektora prosvjete samo šteta po budžet, sudski procesi protiv države i "jedna velika blamaža odgovornih koji su sve ovo izglasali i podržavali".

Bonus video: