Dragović: Nikolić u konstantnom sukobu sa istinom, nonsens su tvrdnje da je DPS sudjelovao u mirnoj tranziciji vlasti

"O moralu i časti sude djela, a njihova djela govore da oni poznaju samo jezik opstrukcija te da ne prezaju ni od čega kako bi se dokopali vlasti i pustošili ovu zemlju, što potvrđuje i najnoviji slučaj sa zloupotrebom ovlašćenja njihovog predstavnika OIK u Andrijevici"

11838 pregleda 18 komentar(a)
Dragović, Foto: Pokret Evropa sad
Dragović, Foto: Pokret Evropa sad

Reakcija portparola Demokratske partije socijalista (DPS) Miloša Nikolića na nepobitnu činjenicu da je Drževna izborna komisija (DIK) spriječila zloupotrebu od strane njihovog predstavnika u Opštinskoj izbornoj komisij (OIK) Andrijevica je dokaz da je Nikolić u konstantnom sukobu sa istinom, saopštio je danas Darko Dragović, poslanik Pokreta Evropa sad (PES).

On je reagovao na izjavu Nikolića u kojoj je portparol DPS između ostalog poručio da "potrebno je da nemate 'prst obraza' pa da napišete laž i glupost koja je izašla iz PES".

Nikolić je to poručio reagujući na saopštenje PES u kome se između ostalog navodi da "DPS priprema izbornu krađu", te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica Veselina Vulevića.

Dragović je u saopštenju poručio da su nonsens tvrdnje Nikolića da je DPS ikad sudjelovao u mirnoj tranziciji vlasti.

"Građane samo treba podsjetiti na uhapšenu Milenu Orlandić koja je osujećena u opstrukciji parlamentarnih izbora 2020. godine, na protivustavnu opstrukciju tranzicije vlasti u Podgorici i Pljevljima duže od šest mjeseci, na diskvalifikaciju Milojka Spajića (predsjednik PES i aktuelni predsjednik Vlade Crne Gore) iz predsjedničke trke (predsjednički izbori 2023. godine), na upisivanje fantomskih birača u birački spisak u Šavniku zbog čega se skoro dvije godine ne mogu okončati izbori. O moralu i časti sude djela, a njihova djela govore da oni poznaju samo jezik opstrukcija te da ne prezaju ni od čega kako bi se dokopali vlasti i pustošili ovu zemlju, što potvrđuje i najnoviji slučaj sa zloupotrebom ovlašćenja njihovog predstavnika OIK u Andrijevici", istakao je Dragović.

On je kazao da će PES kako je i najavio, iscrpiti sva pravna sredstva da zaštite integritet izbora.

"Gospodina Nikolića u međuvremenu pozivam da pročita odluku DIK-a i uvjeri se da se PES rukovodi isključivo činjenicama", zaključio je Dragović.

Lokalni izbori u Andrijevici održavaju se danas.

Bonus video: