Joković: DPS je poražen i ima samo 11 mandata

Koalicija SNP i Demokrata ima osam odborničkih mandat, Pokret Evropa sad četiri, Koalicija Za budućnost Crne Gore tri, jedna građanska lista tri, a druga jedan mandat", saopštio je Joković

47889 pregleda 92 reakcija 92 komentar(a)
Joković tokom slavlja u štabu SNP-a, Foto: Boris Pejović
Joković tokom slavlja u štabu SNP-a, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.06.2024. 23:41h

Partije i liste koje su pobijedile na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine osvojile su 19 madnata na lokalnim izborima u Andrijevici, a Demokratska partija socijalista (DPS) 11, saopštio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

"DPS je poražen i ima samo 11 mandata. Koalicija SNP i Demokrata ima osam odborničkih mandata, Pokret Evropa sad četiri, Koalicija Za budućnost Crne Gore tri, jedna građanska lista tri, a druga jedan mandat", saopštio je Joković.

Video: Boris Pejović

Joković je kazao da očekuje da će njihov kandidat ponovo biti gradonačelnik Andrijevice, ali da ne očekuje da će njihova koalicija uzeti apsolutnu većinu.

Joković je rekao da je za njih, prihvatljiva saradnja sa svima osim sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), a najprihvatljiviji su oni koji su sa njima na vlasti na državnom nivou.

Video: Boris Pejović

On je rekao da su zadovoljni rezultatom i pozvao sve koju su pobijedili na izborima 30. avgusta da odmah počnu razgovore i formiraju stabilnu većinu, poštujući volju građana Andrijevice.

"Vjerujem da ćemo formirati većinu i da ćemo imati stabilnu vlast u Andrijevici u naredne četiri godine", kazao je Joković novinarima ispred izbornog štaba.

On je dodao da smatra da se DPS neće nigdje vratiti na vlast u Crnoj Gori, a posebno ne u Andrijevici.

"Još prije preliminarnih rezultata rekao sam da samo sa DPS-om nećemo činiti vlast, da okosnicu treba da čine oni koji vrše vlast na državnom nivou, uz dvije građanske liste", rekao je Joković.

"Nakon ovih izbora, formiraće se stabilna većina u Andrijevici. Zadovoljan sam izlaznošću, ali i time što su izbori prošli bez tenzija", kazao je Joković.

Na pitanje da li će praviti posebne odborničke klubove ili zajednički sa Demokratskom Crnom Gorom, Joković je kazao da će o tome razgovarati naknadno, ali da su oba scenarija za njih prihvatljiva.

SNP je na izborima nastupio u koaliciji sa Demokratskom Crnom Gorom.

Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK), na današnje lokalne izbore u Andrijevici izašlo je 71,61 odsto birača.

Prema nezvaničnim rezultatima na osnovu svih prebrojanih glasova iz izbornog štaba SNP/Demokrata, Demokratska partija socijalista (DPS) je na danas održanim lokalnim izborima u Andrijevici dobio 35,32 odsto glasova, odnosno 980 glasova ili 11 mandata.

Lista Demokrata i SNP-a osvojila je 24,14 odsto (670 glasova), osam mandata, Pokret Evropa sad 13,69 odsto (380 glasova) četiri mandata, Za budućnost Andrijevice 10,95 odsto (304 glasova) tri mandata, Za budućnost naše djece 8,94 odsto (248 glasova) tri mandata, Vasojevićki pokret 5,23 odsto (145 glasova) jedan mandat.

Ujedinjena Crna Gora je ostala bez mandata.

Bonus video: