Asanović: Nadam se saradnji sa partijama pobjednicama parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine

Na pitanje novinara Vijesti da li planiraju saradnju i sa dvije lokalne liste, kazao je da su partije sa kojima sarađuju na državnom nivou prioritet

24224 pregleda 8 komentar(a)
Asanović, Foto: Aljoša Turović
Asanović, Foto: Aljoša Turović

Kandidat za odbornika sa liste "Za budućnost Andrijevice" Lazar Asanović kazao je da očekuje da će učestvovati u vlasti nakon izbora, te da se nada saradnji sa partijama pobjednicama parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine.

Na pitanje novinara Vijesti da li planiraju saradnju i sa dvije lokalne liste, kazao je da su partije sa kojima sarađuju na državnom nivou prioritet.

Prema nezvaničnim rezultatima na osnovu svih prebrojanih glasova iz izbornog štaba SNP/Demokrata, Demokratska partija socijalista (DPS) je na danas održanim lokalnim izborima u Andrijevici dobio 35,32 odsto glasova, odnosno 980 glasova ili 11 mandata.

Lista Demokrata i SNP-a osvojila je 24,14 odsto (670 glasova), osam mandata, Pokret Evropa sad 13,69 odsto (380 glasova) četiri mandata, Za budućnost Andrijevice 10,95 odsto (304 glasova) tri mandata, Za budućnost naše djece 8,94 odsto (248 glasova) tri mandata, Vasojevićki pokret 5,23 odsto (145 glasova) jedan mandat.

Ujedinjena Crna Gora je ostala bez mandata.

Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK), na današnje lokalne izbore u Andrijevici izašlo je 71,61 odsto birača.

Koaliciju "Za budućnost Andrijevice" čine Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

Bonus video: