Bečić: U Andrijevici formirati stabilnu vlast, koju bi činili odbornici svih lista, osim DPS

"Nakon Budve gdje smo pokazali jednu stabilnost nakon decenije postojanja na političkoj sceni, pokazujemo je po drugi put u Andrijevici, u Vasojevićima", rekao je predsjednik Demokrata

23558 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Bečić, Foto: Aljoša Turović
Bečić, Foto: Aljoša Turović

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je zadovoljan rezultatom današnjih lokalnih izbora u Andrijevici i da taj rezultat predstavlja političku stabilnost.

"Nakon Budve gdje smo pokazali jednu stabilnost nakon decenije postojanja na političkoj sceni, pokazujemo je po drugi put u Andrijevici, u Vasojevićima", rekao je on nakon zatvaranja biračkih mjesta i istakao da je Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila četiri mandata manje u odnosu na rezultat od prije četiri godine.

Predsjednik Demokrata je za "Vijesti" rekao da navija da se formira stabilna vlast, koju bi činili odbornici svih lista, osim DPS jer se, kako navodi, u prošlosti dešavalo da kada sve zavisi od jednog odbornika često dolazilo do nestabilnosti.

"Svi ti ljudi koji su bili zajedno dugo godina i decenija do 30. avgusta (2020. godine) treba da sjednu za isti sto. Razumijemo ono što se dešavalo, i da je nekad bilo teških riječi, sve se to dešava u kampanji", ocijenio je Bečić.

Demokrate su na izborima u Andrijevici nastupili u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP).

Prema nezvaničnim rezultatima na osnovu svih prebrojanih glasova iz izbornog štaba SNP/Demokrata, Demokratska partija socijalista (DPS) je na danas održanim lokalnim izborima u Andrijevici dobio 35,32 odsto glasova, odnosno 980 glasova ili 11 mandata.

Lista Demokrata i SNP-a osvojila je 24,14 odsto (670 glasova), osam mandata, Pokret Evropa sad 13,69 odsto (380 glasova) četiri mandata, Za budućnost Andrijevice 10,95 odsto (304 glasova) tri mandata, Za budućnost naše djece 8,94 odsto (248 glasova) tri mandata, Vasojevićki pokret 5,23 odsto (145 glasova) jedan mandat.

Ujedinjena Crna Gora je ostala bez mandata.

Bonus video: