Milatović: Dobijanje IBAR-a zahtijeva dodatnu odgovornost, neophodno da donosioci odluka ulože dodatne napore

Milatović je naglasio da primarni cilj sprovođenja suštinskih reformi mora biti unaprjeđenje kvaliteta života "naših građana i dalji demokratski razvoj crnogorskog društva kako bi se istinski približili evropskom sistemu vrijednosti."

5944 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Izvjesno dobijanje IBAR-a zahtijeva dodatnu odgovornost na evropskom putu, stoga je neophodno da donosioci odluka ulože dodatne napore, imajući u vidu da nas nakon dobijanja IBAR-a očekuju veliki izazovi kako bi ispunili zadatke iz pregovaračkog procesa, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na sastanku sa poslanikom Evropskog parlamenta Vladimirom Bilčikom.

Milatović je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika, poručio da Crna Gora mora iskoristiti trenutak i nastaviti sa reformama kako bi postala prva naredna članica EU do 2028. godine.

On je naglasio da primarni cilj sprovođenja suštinskih reformi mora biti unaprjeđenje kvaliteta života "naših građana i dalji demokratski razvoj crnogorskog društva kako bi se istinski približili evropskom sistemu vrijednosti."

Bonus video: