Medojević: Predlozi zakona protiv kriminala i korupcije direktno usaglašeni sa Đukanovićem i "Bemaxom"

"Nije nikakvo čudo što DPS najavljuje podršku ovakvim rješenjima"

10018 pregleda 135 reakcija 25 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predlozi zakona oko borbe protiv kriminala i korupcije koje je usvojila Vlada su direktno usaglašeni sa Milom Đukanovićem i "Bemaxom", saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

"Zakoni smanjuju institucionalne i zakonske kapacitete za borbu protiv najopasnijeg državnog problema-kriminalizacije institucija koje treba da se bore protiv nasljeđa mafije Demokratske partije socijalista (DPS). U zakonima ne postoji nijedan element suočavanja sa prošlošću niti lustracije ili drugih mehanizama za cišćenjene korumpiranih i kriminalizovanih institucija iz vremena DPS", naveo je Medojević.

On je pozvao, kako je kazao, svoje bivše saborce iz nekadašnjeg Demokratskog fronta da glasaju protiv "ovih zakona Đukanovića i "Bemaxa".

"Za ovo se nijesmo borili", poručio je Medojević.

Istakao je da je jasna namjera Vlade da smanji kacaitete Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), "umanji nadležnosti u borbi protiv korupcije, difersifikuje nadležnosti, usitni operativne i kadrovake kapacitete i tako opstruira akcije SDT i SPO".

"Izuzimanje korupcije iz nadleznosti SDT je opasno slabljenje ove institucije jer je elementarna cinjenica da mafija svoje interese ostvaruje upravo korumpiranjem drzavnih funkcionera na najvisim nivoima blasti. Kakvo je stanje bilo ( a i sad nije drugacije, izuzev u SDt i SPO) u policiji, ANB, Carini, tuzilastvu i sudovima svaki dan citamo u transkriptima SKY aplikacija. Ova Vlada je vlada kontinuiteta DPS i ne zeli da reformise posrnule i kriminalizovane institucije niti da demontira bolesni rezim DPS mafije", piše u saopštenju.

Medojević je kazao da, umjesto snaženja SDT i SPO i cišćenja sektora bezbjednosti, tužilaštva i sudova od "plaćenika i vojnika mafije", uvođenja novih tehnologija, širenja zakonskih oružja i instrumenata za efikasniji borbu, koncentrisanie svih operativnih, kadrovskih, materijalnih, tehnoloških kapaciteta, uvođenja oštrijih kazni i novih krivičnih djela, "Vlada Spajića i Milovića predlaže zakona po mjeri DPS mafije".

Dodao je da zato "nije nikakvo čudo što DPS najavljuje podršku ovakvim rješenjima".

Bonus video: