DNP, Prava i Slobodna: Za krizu vlasti u Podgorici odgovoran isključivo PES, ali sa DPS nećemo glasati o rušenju vlasti

Budući da je ovakvo stanje dugoročno neodrživo pozivaju na hitan dijalog i konsenzus o rješavanju krize unutar većine

6824 pregleda 17 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP), Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora nisu ničim doprinijele trenutnoj krizi vlasti u Podgorici i uvijek smo bili posvećeni odgovornom i konstruktivnom pristupu u vršenju vlasti u Glavnom gradu. Isključiva odgovornost za trenutnu krizu leži na Pokretu Evropa sad (PES), odnosno na dvije frakcije nastale iz nekada jedinstvene partije, navodi se u zajedničkom saopštenju ove tri partije.

Predstavnici DNP, Slobodne i Prave održali su sastanak povodom aktuelne situacije u Podgorici.

"U trenutnom političkom kontekstu smatramo da je od suštinske važnosti da se kolege iz vladajuće većine fokusiraju na ispunjavanje obećanja datih građanima, te da prevaziđu partijske interese i druge motive koji dovode do opstrukcija u radu, zbog toga apelujemo da zajedno ozbiljnim i odgovornim pristupom doprinesemo napretku grada i rješavanju pitanja od važnosti za građane Podgorice", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da sa Demokratskom partijom socijalisa (DPS) neće glasati za eventualnu inicijativu o rušenju vlasti, koja se ovih dana sve više pominje.

Budući da je ovakvo stanje dugoročno neodrživo pozivaju na hitan dijalog i konsenzus o rješavanju krize unutar većine..

"... a ukoliko je to nemoguće smatramo da treba vratiti mandat građanima Podgorice. Iako ne pozivamo na nove izbore, jasno poručujemo da smo itekako spremni za njih ukoliko do toga dođe. Naša ozbiljnost u pripremi za sve moguće scenarije još jednom potvrđuje našu predanost principima odgovorne politike i konstruktivnog dijaloga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: