GP URA: Vlada se posvađala oko IBAR zakona i podigla ljestvicu blamiranja na viši nivo

"Ovakvo političko ponižavanje ministra Milovića ostaće kao primjer cirkusa koji sprovodi PES, gotovo svakodnevno", navodi se u saopštenju ove političke partije

5083 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Vlada Crne Gore uspjela je da ljestvicu blamiranja podigne na viši nivo, time što su se posvađali i oko IBAR zakona, naveli su iz Građanskog pokreta URA u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz ove političke partije su kazali da današnju zamjenu koju je Spajićeva Vlada izvršila, ovlastivši potpredsjednika Moma Koprivicu da je zastupa u Skupštini umjesto ministra pravde Andreja Milovića, smatraju nezapamćenom.

"Ministar Milović je u ekspresnom roku izbačen sa mjesta predstavnika Vlade za IBAR zakone i zamijenjen potpredsjednikom Koprivicom, što dovoljno govori o ozbiljnosti PES-a i cijele parlamentarne većine. Vlada je uspjela da se posvađa oko IBAR zakona, pa je izvršila rokadu, koja je nezabilježena u političkom životu. Ovakvo političko ponižavanje ministra Milovića ostaće kao primjer cirkusa koji sprovodi PES, gotovo svakodnevno", poručili su iz GP URA.

Oni su kazali da je svaki dolazak u crnogorski parlament koban po parlamentarnu većinu.

"Svaki dolazak u Skupštinu znači novo blamiranje Vlade i dodatno srozavanje ministra Milovića. Građani svjedoče svakodnevnoj lakrdiji koju parlamentarna većina sprovodi gdje se unižava institut i ministra i poslanika, a sve iz samovolje premijera Spajića koji očigledno ne poznaje procedure već paf-paf metodom želi da upravlja državom. Takav pristup mu nećemo dozvoliti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: