Milović: Hvala svima koji su doprinijeli najvažnijem koraku ka evropskoj budućnosti Crne Gore

"Aplauz za mene je aplauz za sve ljude u Ministarstvu pravde koji su danonoćno radili", poručio je ministar

16691 pregleda 27 reakcija 28 komentar(a)
Milović, Foto: Luka Zeković
Milović, Foto: Luka Zeković

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je večeras na mreži "Iks" da su usvajanjem preostalih zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), ispunjeni svi kriterijumi za dobijanje IBAR-a.

"Hvala svima koji su doprinijeli najvažnijem koraku ka evropskoj budućnosti Crne Gore", napisao je.

On se zahvalio svim poslanicima koji su, nakon izglasavanja "IBAR zakona", aplaudirali na pomen njegovog imena.

Na početku jučerašnje sjednice parlamenta, dio opozicije tražio je da predloge dva zakona Vlade nastavi da “brani” Milović, a ne potpredsjednik izvršne vlasti Momo Koprivica. Vlada je u četvrtak veče odlučila da je u parlamentu umjesto Milovića zastupa Koprivica, jer je ministar pravde bez znanja izvršne vlasti prihvatio amandman (tehničkog karaktera) na jedan od zakona.

Premijer Milojko Spajić i dio ministara bili su večeras u plenarnoj skupštinskoj sali dok se glasalo o "IBAR zakonima". Šef parlamenta Andrija Mandić je rekao da mu je drago zbog toga, na šta mu je poslanik Građanskog pokreta URA Filip Adžić replicirao riječima da je u zakonodavnom domu trebalo da se pojavii Milović "jer su njega poslali kad je trebalo primati udarce, a da se Spajić pojavio kad se primaju pohvale".

Mandić je potom kazao da šalje poseban pozdrav Miloviću, nakon čega je uslijedio aplauz dijela poslanika.

"Zahvaljujem se svim poslanicima Skupštine Crne Gore na večerašnjem aplauzu na pomen mog imena, to je aplauz za sve ljude u Ministarstvu pravde koji su danonoćno radili i zahvaljujući kojima je Crna Gora dobila pozitivan IBAR. Hvala tim nevidljivim herojima! Živjela evropska Crna Gora", poručio je Milović.

Bonus video: