Mandić na Svesrpskom saboru: Možemo u narednom periodu razmišljati da ovo ne bude skup samo dvije države

Mandić kazao da postoji "dosta čudno ponašanje", da "kada vas neko naljuti, onda u isti koš stavite i onoga ko vam je najbliži kao i onoga ko je izazvao opravdanu ljutnju ili uradio nešto na vašu štetu"

48091 pregleda 452 reakcija 283 komentar(a)
Foto: Screenshot/NSD
Foto: Screenshot/NSD

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić obratio se danas u Beogradu prisutnima na, kako ga je vlast u Srbiji najavila, Prvom svesrpskom saboru pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ i tom prilikom izrazio uvjerenje da će "budućnost biti takva da možemo u nekom sljedećem periodu da razmišljamo da ovo ne bude skup samo dvije države".

"Veoma sam srećan što mogu danas da prisustvujem ovom sastanku u ime srpskog naroda u Crnoj Gori, zajedno sa mojim kolegama. Danas je na sastanku prisutna i brojna delegacija srpskih političkih predstavnika iz Crne Gore, tu su srpski poslanici iz Skupštine Crne Gore, predsjednici opština i skupština koji su Srbi, direktori ili predsjednici odbora velikih javnih preduzeća... Dakle, oni ljudi za koje je glasao srpski narod i koji žele da čuvaju zajedništvo ovog naroda, jer smo mi Srbi iz Crne Gore kao i drugi Srbi, i želimo da tako budemo posmatrani i od strane onih koji ne žive u Crnoj Gori, već u Srbiji, Republici Srpskoj ili rasijanju", rekao je Mandić.

Video: Nova srpska demokratija

Kazao je da postoji "dosta čudno ponašanje", da "kada vas neko naljuti, onda u isti koš stavite i onoga ko vam je najbliži kao i onoga ko je izazvao opravdanu ljutnju ili uradio nešto na vašu štetu."

"U slučaju Crne Gore, zamolio bih vas da imate osjećaj za vaše sunarodnike. kojima mi pripadamo, koji su sve ove patnje našega naroda proživljavali zajedno sa vama, ali mi nismo svi isti u Crnoj Gori. Mi vjerujemo tvrdo da smo nasljednici istorijske Crne Gore koja je držala do velikih vrijednosti. U Crnoj Gori danas ne misle svi tako, ali je naša dužnost, kao srpskih političara, da pronađemo zajednički jezik i sa tim našim komšijama, prijateljima, rođacima, da tu malenu državu nekako učinimo boljom, složnijom, pomirenom, i to je naš zadatak. Vidim da od izbora do izbora građani to nagrađuju i nemam sumnje da će budućnost biti takva da možemo u nekom sljedećem periodu da razmišljamo da ovo ne bude skup samo dvije države, nego da vidimo da nas bude i više, da ne budemo samo gosti na ovom skupu, nego da budemo zajedno, jedni drugima najbliži, kao stotinama godinama unazad", zaključio je lider NSD-a.

Bonus video: