Elberk: Učiniću sve da Njemcima prenesem ljepote Crne Gore koje sam doživio

"Ne mogu da se otmem utisku kolikoj ljepoti jedne zemlje sam svjedočio. Pored nestvarnih i fantastičnih pejzaža, moram istaći da sam naročito oduševljen ljubaznošću i predusretljivošću vaših građanki i građana'' kazao je Elerbek

1806 pregleda 0 komentar(a)
Bečić sa gostima, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove
Bečić sa gostima, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

Jedan od rukovodilaca najveće turističke kompanije TUI, Tomas Elberk, rekao je da će učiniti sve da svojim sugrađanima, Njemcima, prenese ljepote Crne Gore koje je doživio u jako kratkom periodu.

To je on rekao na sastanku potpredsjednika Vlade i predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sa njim, poslanikom Bundestaga Tilmanom Kubanom i predsjednikom fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Jakovom Devčićem.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom i ponovnim susretom u kratkom periodu, sagovornici su, kako se navodi u saopštenju Kabineta potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, kazali da su ovakvi susreti najbolja prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, a ujedno i najbolji primjer kako se njeguju prijateljski i politički odnosi dvije zemlje.

Delegacija je, kako navode, bila u prilici da posjeti nekoliko gradova na crnogorskoj obali, što je, po riječima jednog od rukovodilaca TUI Grupe bio i najljepši dio posjete.

"Ne mogu da se otmem utisku kolikoj ljepoti jedne zemlje sam svjedočio. Pored nestvarnih i fantastičnih pejzaža, moram istaći da sam naročito oduševljen ljubaznošću i predusretljivošću vaših građanki i građana'' kazao je Elerbek.

On je dodao da su more i planina u Crnoj Gori jako blizu, ali i da država Crna Gora nije daleko ni njemačkim turistima.

Kuban je kazao da je situacija u Crnoj Gori "zaista odlična", kao i rezultati koje je izvršna vlast postigla u prethodnih par mjeseci.

Kuban i Bečić
Kuban i Bečićfoto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

"Nadam se pozitivnom IBAR-u i istinski vjerujem da ćete još uspješnije odgovoriti zadacima koji vas očekuju nakon dobijanja IBAR-a", poručio je Kuban.

On je zahvalio na "odličnom doprinosu koji dajemo u borbi protiv kriminala i korupcije", kazali su iz Kabineta, kao "i na doprinosu da Crna Gora postane ponovo dobra EU priča''.

"Zamjenik premijera je posebno istakao postignute rezultate na polju funkcionalnosti ključnih institucija, jačanja vladavine prava i sveukupne društveno-političke stabilizacije kojoj svjedočimo od početka mandata ove Vlade", saopštio je iz Kabineta.

Bečić je rekao da očekuje da svi koraci koje su preduzeli ispunjavanjem privremenih mjerila, "ali i koje kontinuirano preduzimamo u cilju vraćanja povjerenja građana u ključne institucije sistema i eliminisanja kriminalnog i koruptivnog djelovanja iz društvenog konteksta", budu krunisani dobijanjem IBAR-a, što je njihov, kako kaže, najvažniji državni interes u ovom periodu.

Bonus video: