URA: Podaci američkih institucija dokazali bliskost Spajića sa Do Kvonom, da li je ikad uplatio porez na kapitalnu dobit

Iz URE poručuju i da bi nadležni organi trebalo da utvrde njegovu odgovornost u ovom slučaju

6626 pregleda 11 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Najsvježiji podaci američkih institucija dokazali su bliskost predsjednika Vlade Milojka Spajića sa Do Kvonom, što smo mnogo puta do sada i tvrdili, ali i otkrili kršenje zakona od strane, po svemu sudeći, odlazećeg premijera Spajića.

To su kazali iz Građanskog pokreta URA komentarišući danas objavljene podatke američke Agencije za hartije od vrijednosti (SEC) koji govore da je Spajić kao fizičko lice bio 16. na listi ulagača u kompaniji južnokorejskog državljanina Do Kvona, Teraform Labs.

Iz URE kažu da je Spajić još jednom pred javnošću uhvaćen da ne govori istinu time što je ranije naveo da je Do Kvon prevario firmu u kojoj je radio, ne pominjući i njegovo lično ulaganje koje je na kraju vrijedilo čak 90 miliona dolara.

Pitaju Spajića da li je ikad uplatio porez na kapitalnu dobit u Crnoj Gori, što je prema zakonu bio dužan da učini, zašto Agenciji za sprječavanje korupcije nije prijavio posjedovanje ogromne vrijednosti u kriptovalutama, i kada će građane Crne Gore upoznati sa svojim kripto novčanikom.

Iz URE poručuju i da bi nadležni organi trebalo da utvrde njegovu odgovornost u ovom slučaju.

"Nakon gubitka legitimiteta i strmoglavog pada podrške u opštinama gdje su održani lokalni izbori, kao i jučerašnji diplomatski skandal koji ne pamti naša država, Spajiću je samo ostalo da podnese ostavku i prestane sa brukanjem Crne Gore i njenih institucija", zaključuju iz URE.

Bonus video: