GP URA: Podržavamo saslušanje Novovića, partije da ne budu kukavice, nego da čuju i Abazovića

"Građani zaslužuju da čuju istinu", poručili su iz Građanskog pokreta URA

4146 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA podržao je kontrolno saslušanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića na Odboru za bezbjednost i odbranu, ali su poručili ostalim partijama u Skuptšini Crne Gore "da ne budu kukavice", već da pozovu i bivšeg premijera Dritana Abazovića.

"Građanski pokret URA je u cilju transparentnosti principijelno uvijek bio za to da se održi kontrolno saslušanje na Odboru za bezbjednost i odbranu bilo kog javnog funkcionera, počev od naših, pa nadalje. Tako su se nebrojeno puta na kontrolnom saslušanju u prethodnom mandatu Skupštine Crne Gore, između ostalih i na naš zahtjev, našli tadašnji premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić", naveli su iz GP URA u saopštenju dostavljenom medijima.

"Podržavamo da se održi kontrolno saslušanje specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu povodom transkripata sa Skaj aplikacije vezanih za šverc cigareta. Ali pozivamo sve partije u Skupštini Crne Gore da ne budu kukavice, već da i Dritana Abazovića, kao nekoga ko je u prethodnom periodu obavljao funkcije potpredsjednika Vlade i premijera, pozovu takođe na kontrolno saslušanje. Građani zaslužuju da čuju istinu", zaključli su iz GP URA.

Bonus video: