Vuković Kuč traži da se Mandić izjasni o izjavi Kovačevića; Mandić: Politički oponenti imaju potrebu da ga ekstremizuju

Vuković Kuć pozvala poslanike Demokrata i URA da se izjasne da li će održati vlast u Nikšiću

18385 pregleda 184 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 19.06.2024. 13:32h

Poslanica Demorkatske partije socijalista (DPS) Aleksandara Vuković Kuč zahtijevala je od predsjednika Skupštine Andrije Mandića da se izjasni o nedavnom govoru predsjednika Opštine Nikšić i njegovog partijskog koelge iz Nove srpske demorkatije (NSD) Marka Kovačevića.

"Mandić treba da se izvini za fašizam svog partijskog druga nedvosmisleno i bez kalkulacija. Nemojte misliti da sam srećna što je predsjendik mog grada to izjavio", kazala je poslanica DPS i zatražila od poslanika Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA da se izjasne da li će smijeniti Kovačevića sa mjesta predsjednika opštine.

Ona je dodala da se premijer Milojko Spajić izjasnio da je Kovačevićeva izjava "užasna" i pitala da li će, ukoliko se Mandić ne izvini građanima Crne Gore, koalicioni sporazum biti povučen i na taj način stopirana rekonstrukcija Vlade.

Mandić je kazao da razumije potrebu političkih oponenata da Kovačevića ekstremizuju, ali da je "jedna rečenica istrgnuta iz konteksta".

"Bitka na Grahovcu je bila bitka crnogorske vojske protiv Turaka. Rečenica niej bila uperena ni protiv savremene Turske, ni protiv naših rođaka i komšija Bošnjaka", kazao ej Mandić i dodao da je bivši predsjednik DPS MilO Đuaknović "pozivao an krvne osvete, pa ga niko nije saslušavao".

Poslanica DPS je odgovorila šefu parlamenta da je "postao politička kukavica" otkad je došao na vlast, kao i da želi da "podmeće kukavičja jaja crnogorskoj javnosti, novinarima i nevladinom sektoru koji su čuli šta je rečeno na Grahovcu":

"Nije ni čudo, jer kad se aktuelizuje priča o Grahovcu, aktuelizuje se priča o vojvodi Mirku Petroviću. Njega hoćeet da izmještate iz podgorice, njega hoćete da usekate u Cetinje. Ali Vi da postanete kao politička kukavica zbog te fotelje, to nije lijepo jer je u istoriju trebalo da uđete kao političar koji brani svoje ideje kao Marko Kovačević", poručila je Vuković Kuč.

Poslanica Demokrata Anđela Vojinović je, odgovarajući Vuković Kuč, kazala da DPS može govoriti o kukavičluku kada "nazove Radoja Zvicera pravim imenom, ali i kada se odreknu Svetozara Marovića, Vesne Medenice, Milivoja Katnića, Blaža Jovanića, Veselina Veljovića...".

"Kada bismo hapsili funnkcionere DPS-a i ljude koje oni podržavaju, onda bismo imali hapšenje svaka tri dana i kada bismo o njima pričali, u SKupštinibi se pričalo samo o nepočinstvima te partije. A ja kao Nikšićanka najbolje znam kakva je bila valst u Nikšiću prije 2020. godine", istakla je poslanica Demokrata.

Bonus video: