Radovanić: Incijativu "Stan za sve" posmatrati kao nešto što prevazilazi partijske okvire

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA istakao je da očekuje podršku svih poslanika u Skupštini za ovaj Predlog zakona

2158 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA zahvalio se svim poslanicima koji su danas na Zakonodavnom odboru Skupštine Crne Gore podržali Predlog zakona o Fondu "Stan za sve", dodajući da je napravljen veliki korak ka usvajanju zakonskog rješenja koje, kako je kazao, građani sa nestrpljenjem očekuju.

Radovanić je u saopštenju dostavljenom medijima naglasio da bi ovu incijativu trebalo posmatrati kao nešto što prevazilazi partijske okvire i što je usmjereno ka poboljšanju osnovnih uslova za život svih građana, bez obzira na njihove razlike. Zato kaže da očekuje podršku svih poslanika u Skupštini.

"Ostalo je da matični odbor Skupštine, Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje da pozitivno mišljenje nakon čega će predlog biti razmatran na plenumu. 'Stan za sve' se bavi rješavanjem suštinskih pitanja zbog čega očekujemo podršku 81 poslanika i poslanice u Parlamentu”, ukazao je Radovanić.

On je zaključio porukom da će Građanski pokret URA nastaviti da insistira na usvajanju ovog rješenja kako bi u vremenu inflacije i ogromnih cijena nekretnina i zakupa, građanima po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom omogućili da dođu do svog krova nad glavom.

Bonus video: