Demokrate: Usaglašeni stavovi oko programa plana razvoja Andrijevice, zakazati konstitutivnu sjednicu

Kako je saopšteno, akcenat je stavljen na građane Andrijevice i poboljšanje uslova života u našoj opštini

19374 pregleda 2 komentar(a)
Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.06.2024. 18:09h

Predstavnici koalicije Socijalistička narodna partija (SNP) - Demokrate, Pokreta Evropa sad (PES), koalicije Za budućnost Andrijevice i dvije građanske liste Za budućnost naše djece i Vasojevićki pokret ujedinjenja usaglasili su stavove oko programa plana razvoja Andrijevice na današnjem sastanku u okviru pregovora o formiranju buduće vlasti, saopšteno je iz Demokrata.

Kako je saopšteno, akcenat je, od strane svih gore navedenih političkih subjekata, stavljen na građane Andrijevice i poboljšanje uslova života u našoj opštini.

"Ovim putem zajednički apelujemo na Odbor povjerenika da u skladu sa zakonskim rokovima zakaže konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta", piše u saopštenju.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Andrijevica Željko Jelić i nositeljka lista Pokreta Evropa sad (PES) Dragana Vučević su "Vijestima" potvrdili da su dogovorena programska načela na kojima će se bazirati vođenje Andrijevice u budućem periodu, ali da još uvijek nije odlučeno ni jedno imenovanje.

Vučević je takođe kazala da je od Odbora povjerenika zatraženo zakazivanje konstitutivne sjednice kako bi se mandati potvrdili u zakonskim rokovima.

Vladajuće stranke na državnom nivou osvojile su zbirno najveći broj glasova i mandata na lokalnim izborima u Andrijevici.

Najviše glasova osvojila je Demokratska partija socijalista (DPS), 980 ili 35,32 odsto i 11 mandata, ali će im i u slučaju da se dogovore sa građanskim listama nedostajati još jedan odbornik.

Lista Demokrata i SNP-a osvojila je 24,14 odsto (670 glasa) i osam mandata, Evropa sad 13,69 odsto (380 glasova) i četiri mandata, koalicija "Za budućnost Andrijevice" (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora) 10,95 odsto (304 glasa) i tri mandata, grupa građana "Za budućnost naše djece" 8,94 odsto (248 glasova) i tri mandata, a grupa građana "Vasojevićki pokret" 5,23 odsto (145 glasova) i imaće jednog odbornika.

Ujedinjena Crna Gora je dobila 51 glas odnosno 1,84 odsto i jedina od sedam lista nije ušla u lokalni parlament.

Bonus video: