Evropski tim za Nikšić pisao Markoviću: Preispitati postupanje tužioca Đorojevića

Iz Kluba odbornika traže da se to učini jer je supruga tužioca koji je odbacio prijavu protiv Kovačevića zaposlena u Opštini Nikšić

8931 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao je vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću da se preispita postupanje tužioca Dejana Đorojevića u predmetu protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića koji se tiče slučaja “srednji prst”.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je obavijestilo javnost da je formiran predmet protiv Kovačevića na osnovu video snimka, koji je nastao prilikom obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, na kojem se, tokom intoniranja himne Crne Gore, vidi Kovačevićev ispružen srednji prst.

Nekoliko mjeseci kasnije krivična prijava je odbačena.

"...a postupajući tužilac Dejan Đorojević je izvijestio javnost da je, nakon završenog izviđaja u predmetu, našao da ne postoji osnovana sumnja da je Kovačević izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. U međuvremenu je objelodanjena informacija, zbog koje postoji osnovana sumnja da je Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, a sve iz razloga što je supruga tužioca, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić – u Komunalnoj policiji, u prilog čemu govori i ugovor, koji smo dostavili VDT-u na uvid", tvrde odbornici Evropskog tima za Nikšić.

Ističu da su zbog svega navedenog tražili od tužilaštva i Markovića da preispitaju postupanje Đorojevića u konkretnom predmetu i da ih nakon što sprovedu sve potrebne radnje, povratno informišu o svim okolnostima utvrđenim u vezi sa ovim slučajem.

Bonus video: