Vijeće: Organi obavještajno bezbjednosnog sektora obezbijediće da se građani osjećaju sigurno i zaštićeno

"Vijeće za nacionalnu bezbjednost konstatovalo je da borba protiv organizovanog kriminala zahtjeva jedinstven i odlučan odgovor"

22093 pregleda 55 reakcija 28 komentar(a)
Sa uviđaja nakon bombaškog napada na Cetinju, Foto: Luka Marsenić
Sa uviđaja nakon bombaškog napada na Cetinju, Foto: Luka Marsenić

Vijeće za nacionalnu bezbjednost Crne Gore usvojilo je niz zaključaka koji se odnose na preduzimanje hitnog i odlučnog odgovora na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala, očuvanju mira i bezbjednosti zemlje, saopšteno je iz tog tijela.

"Vijeće za nacionalnu bezbjednost konstatovalo je da borba protiv organizovanog kriminala zahtjeva jedinstven i odlučan odgovor i da će organi obavještajno bezbjednosnog sektora obezbijediti da se svi građani osjećaju sigurno i zaštićeno od kriminalnih djela", ističe se u saopštenju.

U saopštenju koje je dostavila Vlada Crne Gore navodi se da je predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost Crne Gore juče otvorio IV sjednicu Vijeća, sazvanu u skladu sa članom 4 stav 4 Poslovnika o radu Vijeća, koji omogućava sazivanje sjednice u roku kraćem od pet dana zbog posebnih razloga koji zahtjevaju hitno rješavanje i preduzimanje brzih i odlučnih koraka na očuvanju sigurnosti, stabilnosti i nacionalne bezbjednosti Crne Gore.

"Sjednici su pored članova vijeća prisustvovali po pozivu: glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, vrhovni državni tužilac Milorad Marković, šef kabineta Branko Krvavac, savjetnik predsjednika Vlade za odbranu i bezbjednost Todor Goranović, vd direktor Uprave policije Aleksandar Radović, vd pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović i načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković", piše u saopštenju.

Na dnevnom redu sjednice razmatrane su teme - razmatranje trenutne bezbjednosne situacije u zemlji, a povodom događaja na Cetinju u četvrtak 20. juna.

U saopštenju piše da je sjednici prisustvovala većina članova Vijeća, što je kako se navodi omogućilo validno donošenje odluka.

Sjednicu je juče zakazao predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, u cilju razmatranja trenutne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, a povodom događaja na Cetinju od 20. juna.

Na Cetinju su 20. juna poginule dvije osobe, a tri su povrijeđene, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra.

Bonus video: