Laković: Odbor nije na koljenima zbog otkazivanja sjednice

"Prilično providno zaobilazite činjenicu da je 26. juna i Međuvladina konferencija u Briselu, tako da bi se sjednica svakako morala odgoditi, nevezano za službeno odsustvo ministra unutrašnjih poslova”

10344 pregleda 9 komentar(a)
Laković, Foto: Luka Zeković
Laković, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković kazao je da ne vidi osnov za tvrdnju poslanika Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikole Zirojevića da je to skupštinsko tijelo na koljenima zbog otkazivanja sjednice.

Zirojević je ranije kazao da je sjednica Odbora na kojoj je trebalo da bude održano kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, odgođena nakon više od dva mjeseca čekanja, kao i da su parlament i Odbor "na koljenima"

"Prilično providno zaobilazite činjenicu da je 26. juna i Međuvladina konferencija u Briselu, tako da bi se sjednica svakako morala odgoditi, nevezano za službeno odsustvo ministra unutrašnjih poslova”, rekao je Laković na društvenoj mreži X.

Laković je dodao da ne vidi osnov za tvrdnju da je Odbor "na koljenima".

"Prije bih rekao da je pokušaj da se Odbor baci na koljena bilo vaše glasanje da se donese nezakonita odluka o saslušanju VDT i SDT o krivičnom postupku koji je u toku", kazao je Laković.

On je pozvao Zirojevića da pokrene proceduru za njegovu smjenu sa pozicije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

"Što se tiče moje odgovornosti za rad Odbora, predlažem da pokrenete proceduru za smjenu, možda Vaša ‘jaka argumentacija’ dobije široku podršku, te u tom smislu definiše neku novu parlamentarnu većinu, što bih prihvatio sa zadovoljstvom", zaključio je Laković.

Bonus video: