Imenovanje ambasadora: Milatović traži mišljenje o Fuštiću, Tufegdžiću, Miljaniću, Bulatoviću i Raduloviću

Predsjednik skupštinskom Odboru tražio mišljenje o kandidatima za ambasadore koji su dobili agremane

21233 pregleda 43 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru za međunarodne odnose i iseljenike pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi na njih dali mišljenje.

Milatović je od Odbora tražio mišljenje o Čedomiru Fuštiću, kandidatu za ambasadora Crne Gore u Mađarskoj, o Draganu Tufegdžiću, kandidatu za ambasadora u Sloveniji, Zoranu Miljaniću, kandidatu za ambasadora u Sjevernoj Makedoniji.

Odbor će dati mišljenje i na predlog da Branko Bulatović bude ambasador u Narodnoj republici Kini, kao i o Đorđu Raduloviću, kandidatu za ambasadora – stalnog predstavnika Crne Gore u Stalnoj misiji Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i specijalizovanim organizacijama Ujedinjenih nacija, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Beču.

Sjednice Odbora, na kojima će se raspravljati o kandidatima, su zakazane za 2. i 3. jul.

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović nedavno je, nakon konstatacije da Crna Gora još uvijek nema ambasadore u 27 država, rekao da MVP odgovorno i posvećeno pristupa popunjavanju diplomatske mreže i da Milatović "koliko sjutra" može zatražiti mišljenje nadležnog skupštinskog odbora o onim kandidatima koji su dobili agremane i tako ubrzati postavljenje osam ambasadora. Međutim, Milatović je Odboru uputio pet predloga.

Bonus video: