Milačić: Moraju se riješiti i druga pitanja značajna za srpski narod, dvojno državljanstvo, status srpskog jezika...

"Ponosni smo što je Crna Gora prva i jedina zemlja na svijetu koja je ovu Rezoluciju usvojila u svom Parlamentu, te je ovo usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu bez dileme istorijski korak za srpski narod i Crnu Goru", poručio je Milačić

7839 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Jasenovcu iskazana je dobra volja parlamentarne većine prema srpskom narodu, ali se takođe, u narednom periodu, moraju riješiti i druga sistemska pitanja od značaja za srpski narod, prije svega pitanje dvojnog državljanstva, statusa srpskog jezika kao službenog kao i druga važna pitanja i za srpski narod, ali i za državu Crnu Goru, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je u saopštenju naveo da Prava Crna Gora i on lično pozdravljaju usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

"Ponosni smo što je Crna Gora prva i jedina zemlja na svijetu koja je ovu Rezoluciju usvojila u svom Parlamentu, te je ovo usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu bez dileme istorijski korak za srpski narod i Crnu Goru. Naročito izražavamo čestitke i zahvalnost političkim partijama koje predstavljaju srpski narod na njihovom uspjehu i trudu u donošenju ove rezolucije", istakao je Milačić.

On je dodao Prava Crna Gora izražava najdublje poštovanje prema jasenovačkim žrtvama i njihovim porodicama koje su pretrpjele neizrecive strahote tokom Drugog svjetskog rata od strane zločinačke, ustaške NDH.

"Usvajanje ove rezolucije predstavlja važan korak ka priznavanju istorijske istine i veliki civilizacijski čin. Zločini počinjeni u Jasenovcu, tom epicentru ustaškog zla, ne smiju se zaboraviti. Moramo uvijek i iznova podsjećati nove generacije na ovo zlo kako bismo spriječili da se slični zločinački naumi ikada više ikome ponove. Ova rezolucija nije samo dokument, već moralna, civilizacijska i ljudska obaveza prema svim nevino stradalim žrtvama", poručio je Milačić.

On je kazao da vjeruju da je ovo važan korak ka daljem napretku i saradnji, te stvaranju pravednijeg društva za sve građane Crne Gore.

"Neka je vječna slava svetim Jasenovačkim mučenicima", zaključio je Milačić.

Bonus video: