Mecola i Spajić razgovarali o ideji osnivanja predstavništva EP na ZB, sa sjedištem u Crnoj Gori

Predsjednica Evropskog parlamenta najavila je posjetu Crnoj Gori i regionu

4818 pregleda 1 komentar(a)
Spajić i Mecola juče (28. juna) u Briselu, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić i Mecola juče (28. juna) u Briselu, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednica Evropskog parlamenta (EP) Roberta Mecola i premijer Milojko Spajić razgovarali su o ideji osnivanja regionalnog predstavništva EP na Zapadnom Balkanu. Spajić je istakao zainteresovanost Crne Gore da bude sjedište eventualnog predstavništva i prezentovao brojne argumente zašto je to dobra odluka, saopšteno je iz Spajićevog kabineta.

Evropski parlament (EP) će uvijek biti uz Crnu Goru, da pruži podršku u demokratskim zamajcima kakvi su napravljeni u prethodnom periodu, istakla je Mecola.

Kako se navodi, Mecola čestitala je Crnoj Gori na velikom reformskom postignuću i podvukla da je u pitanju uspjeh Vlade i Skupštine.

Predsjednica Evropskog parlamenta najavila je posjetu Crnoj Gori i regionu.

"Tokom sastanka je konstatovano da je dobijanje završnih mjerila u oblasti vladavine prava veliki rezultat za evropski put Crne Gore. Naglašeno je da je proces proširenja najjači geopolitički alat koji Evropska unija ima, a Mecola je istakla da će Evropski parlament biti velika podrška Crnoj Gori na svakom koraku. Posebna pažnja posvećena je potrebi jačanja veza između Evropskog i parlamenata država kandidata, jer je to put ka snaženju demokratije i afirmisanju parlamentarne diplomatije u procesu pristupanja EU", piše u saopštenju.

"Sastanku su prisustvovali i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, šef misije Crne Gore u Briselu, Petar Marković i šef kabineta predsjednika Vlade, Branko Krvavac", zaključuje se.

Bonus video: