Knežević i Mandić pozvali Vučića da u julu posjeti Crnu Goru; Vučić: Možda bi bilo najbolje na Petrovdan

"Želim da pozovem Aleksandra Vučića u moje i ime predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i svih Srba u Crnoj Gori da nas posjeti u julu mjesecu. Volio bih da to bude u Beranama da posjetimo hram svetog Simeona Mirotočivog koji je srpska država i Vlada tada na čelu sa Vučićem dominantno finansirala i učestvovala u njegovoj obnovi", rekao je Knežević

24602 pregleda 620 reakcija 274 komentar(a)
Vučić, Foto: Boris Pejović
Vučić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demorkatije Andrija Mandić i predsjednik Demorkatske narodne partije Milan Knežević pozvali su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da 12. jula, na Petrovdan, posjeti Crnu Goru, odnosno Berane.

Knežević je Vučića pozvao da posjeti Crnu Goru direktno u njihovom zajedničkom gostovanju na beogradskog Prvoj televiziji.

Vučić je rekao da je "jul toliko pun", zatim dodao da "ne zna" da li ima vremena, ali da će "svakako naći, možda bi bilo najbolje na Petrovdan".

"Crna Gora dok se mi budemo pitali, a vjerujem da ćemo se pitati nikad više neće biti antisrpska država. Želim da pozovem Aleksandra Vučića u moje i ime predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i svih Srba u Crnoj Gori da nas posjeti u julu mjesecu. Volio bih da to bude u Beranama da posjetimo hram svetog Simeona Mirotočivog koji je srpska država i Vlada tada na čelu sa Vučićem dominantno finansirala i učestvovala u njegovoj obnovi. I to bi bila jedna jasna poruka naša sabornosti i želje da dodatno preodubljujumo i razvijamo odnose sa nama najbližom i najbratskijom zemljom - Srbijom", rekao je Knežević.

Upitan da li će prihvatiti poziv, predsjednik Srbije je odgovorio:

"Jul je toliko pun da ja ne znam da li imam, a svakako ću naći, možda bi bilo najbolje na Petrovdan. Ali nisam siguran ko će od gostiju biti u Beogradu na taj dan. Ali tokom jula spreman sam i sa najvećom radošću da posjetim Berane i Vasojevića i razgovaram sa narodom. Hala Milanu na pozivu".

Mandić je u petak nakon izglasavanja Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen rekao da bi volio da za Petrovdan dočeka u Crnoj Gori sunarodnike "posebno one najodgovornije iz Beograda i Banjaluke da se bratski pozdravimo i da kažemo da smo mi jedan ozbiljan narod i da ovaj region ima budućnost".

Mandić je, gostujući sinoć na Prva TV komentarisao najavu da srpski političari za Petrovdan dođu u Crnu Goru i prisjećajući se se posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kazao da očekuje da bi volio da oni dođu za Petrovdan ili bilo koji drugi dan.

"To je poruka zajedništva i poruka onome što treba da bude novi glas iz Crne Gore. Nije lako bilo Srbiji kada je Crna Gora priznavala nezavisno Kosovo a oni se kleli u Srpsku Spartu. Svaka odluka u UN-u Crne Gore je bila antisrpska. Ovo sada je jedna poruka većinske Crne Gore koju šaljemo Srpskoj i Srbiji", kazao je Mandić.

Bonus video: