DPS: Vlast u Bijelom Polju je stabilna, kriza je samo u opštinama gdje su naši oponenti većina

"Sjednica Skupštine Opštine je zakazana za 28. jun, ali nije održana zbog nedostatka kvoruma jer je na sjednici bilo 16 odbornika iz vlasti i nula odbornika iz opozicije", objasnili su iz DPS-a

4196 pregleda 2 komentar(a)
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Opština Bijelo Polje
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Opština Bijelo Polje

Vlast u Bijelom Polju je stabilna, saopštio je odbor DPS-a iz toga grada ispred koalicije koja čini vladajuću većinu (DPS, SD, SDP, LP, BP i Bošnjačka stranka). Oni su kazali da sjednica koja je zakazana za 28. jun niije održana zbog nedostatka kvoruma, jer je opozicija još jednom pokazala nezainteresovanost za rad u Skupštine.

"Zbog brojnih špekulacija i brzo iskazane zluradosti opozicionih političkih partija u Skupštini opštine Bijelo Polje, obavještavamo građane i našu političku konkurenciju da nema nikakve krize vlasti u Bijelom Polju.

Sjednica Skupštine Opštine je zakazana za 28. jun, ali nije održana zbog nedostatka kvoruma jer je na sjednici bilo 16 odbornika iz vlasti i nula odbornika iz opozicije. Tri odbornika vlasti nijesu mogla da prisustvuju sjednici iz profesionalnih i ličnih razloga. Međutim, bilo bi zanimljivo da odbornici opozicije pojasne svoj izostanak sa sjednice.

Nezainteresovanost za rad u Skupštini su već iskazali više puta u prethodnom periodu, a ovo je samo nova demonstracija istog", navodi se u saopštenju. Vladajuća koalicija u Bijelom Polju pozvala je opoziciju da bolje analizira probleme koje imaju njihovi partijski saborci u Podgorici, Beranama, Nikšiću, Budvi, Andrijevici, ali i Mojkovcu, Tivtu...

"Kriza vlasti je samo u onim opštinama gdje su vladajuće partije naši politički oponenti. Za Bijelo Polje ne brinite jer je vladajuća većina stabilna. Za nas Skupština nije odnos 19:18 već kada je u pitanju interes grada i građana proporcija bi morala biti 37:0. Zbog toga opet pozivamo opoziciju da se uozbilji i počne da radi u interesu Bijelog Polja, a ne u interesu ličnih zabluda o mogućem rušenju vlasti.

Dok su ovakvi, sigurni smo da se to neće desiti. Naša najveća snaga, i pored grešaka kojih smo svjesni, je upravo to što smo i dalje mnogo bolja politička ponuda od naše alternative. Budite bolji, pa će biti i vlasti i fotelja. Znamo da vas samo to interesuje, pokazuju vaši lideri na državnom nivou, ali put do njih je odgovorna politika, a ne sabotaža", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: