Andrić bjelopoljskom DPS-u i BS-u: Kako imate većinu, a fali vam kvorum?

Ona je čestitala DPS-u na tome što je, kako je ocijenila, od predsjednika odbora Bošnjačke stranke Bijelo Polje napravio marionetu

6159 pregleda 3 komentar(a)
Jelenka Andrić, Foto: Evropa sad
Jelenka Andrić, Foto: Evropa sad

Zajedničko saopštenje DPS-a i Bošnjačke stranke u kojem građane ubjeđuju da imaju većinu u lokalnom parlamentu, ali da im fali kvorum je klasična groteska. Da vas podsjetimo, definicija vlasti u parlamentarnim demokratijama je većinska podrška u parlamentu, poručila je Jelenka Andrić, odbornica Pokreta Evropa sad u Skupštini opštine Bijelo Polje.

"Vi nam kažete da vas ima dovoljno, ali nijeste svi došli. Pa šali nikad kraja. Ali mi ćemo za razliku od vas ipak da uobiljimo stvar. Pokret Evropa sad! neće davati kvorum za rad kad vam to fali jer bi to bila klasična politička saradnja koju mi sa vama ne želimo. Takav je slučaj i u svim drugim opštinama u Crnoj Gori koje pominjete, nigdje sa vama nismo u koaliciji i tako će i ostati. Znamo da je zakazivanje sjednice bila predstava za javnost, a da je Ernad Suljević dobio ulogu glavnog glumca", navodi Andrić u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je čestitala DPS-u na tome što je, kako je ocijenila, od predsjednika odbora Bošnjačke stranke Bijelo Polje napravio marionetu.

"Pošto i sami priznajete da pravite greške, u najboljem je interesu građana Bijelog Polja da ima opoziciju koja svoju ulogu shvata odgovorno i da vam na greške dosljedno i argumentovano ukazuje, što odbornici Evrope sad od prvog dana i čine. Možda ste u nekom prošlom vremenu navikli da trgujete sa opozicionim predstavnicima, ali u nama ne očekujte saveznika te vrste", zaključila je Andrić.

Bonus video: