Rumunska delegacija odlikovala Milatovića medaljom "Mihai Eminescu"

Današnji sastanak dolazi nakon uspješne zvanične posjete predsjednika Milatovića Rumuniji sredinom marta ove godine

3876 pregleda 4 komentar(a)
Odlikovan za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti: Milatović sa Vasileskuom, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Odlikovan za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti: Milatović sa Vasileskuom, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovan je medaljom "Mihai Eminescu" i titulom počasnog člana Međunarodne akademije "Mihai Eminescu", saopšteno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću predsjednika.

Milatović je danas primio rumunsku delegaciju na čelu sa gradonačelnicom Krajove Lijom Oglucom Vasilesku i predsjednikom regiona Dolj Kosminom Vasileom, a tom prilikom je crnogorski predsjednik odlikovan za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti.

Kako se navodi u saopštenju, on je članovima rumunske privredne delegacije zahvalio na odlikovanju, istakavši da ova posjeta ima veliki značaj za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje dvije države.

Dodao je da je posjeta potvrda odličnih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Rumunije, te da otvara mogućnosti za snaženje investicione aktivnosti, posebno u sektorima turizma, energatike i industrije.

Milatović je ukazao na a dosadašnji značaj podrške Rumunije našem evropskom putu, dodajući da očekuje da će ona i u narednom periodu biti nastavljena, saopštili su iz kabineta predsjednika.

Predstavnici rumunske privrede su izrazili zadovoljstvo susretom sa Predsjednikom, ocijenivši da današnji sastanak doprinosi daljem snaženju međudržavnih političkih i kulturnih veza Crne Gore i Rumunije.

Današnji sastanak dolazi nakon uspješne zvanične posjete predsjednika Milatovića Rumuniji sredinom marta ove godine, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: