Čarapić: Performans DPS-a u cjelosti dogovoren sa Abazovićem

"Dokaz za to je izjava Dritana Abazovića od subote, kada je rekao da 'Spajić u ponedeljak treba da dobije adekvatan odgovor opozicije' kao i 'da u ponedeljak može da se desi da premijerski sat ne bude baš onaj premijerski sat koji smo navikli da imamo'"

13675 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je "performans" poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) da se spriječi održavanje premijerskog sata "u cjelosti dogovoren sa Dritanom Abazovićem ali i poslanicima bliskim predjedniku države".

Premijerski sat danas nije održan jer su poslanici DPS-a blokirali govornicu ne dozvoljavajući njegovo održavanje nakon čega je predsjednik parlamenta Andrija Mandić zaključio sjednicu i najavio održavanje novog Premijerskog sata.

"Dokaz za to je izjava Dritana Abazovića od subote, kada je rekao da 'Spajić u ponedeljak treba da dobije adekvatan odgovor opozicije' kao i 'da u ponedeljak može da se desi da premijerski sat ne bude baš onaj premijerski sat koji smo navikli da imamo'. I baš kao što je Abazović najavio, poslanici DPS-a su danas, u ponedjeljak, stajanjem ispred govornice spriječili Spajića da odgovori na pitanja poslanika i time doista priredili da nemamo 'onaj premijerski sat koji smo navikli da imamo'", napisao je Čarapić na mreži X.

Dodaje da je "u svemu ovome razočaravajuće" i da je poslanica Jevrosima Pejović "u toku proceduralnog izlaganja čitala spreman govor, što dokazuje da je i ona dio ove nove koalicije unutar opozicije, a čiji je isključivi cilj izazivanje štete".

"Da bi zamaskirao ovo ipak očigledno koordinisano djelovanje, Dritan Abazović je brže bolje dao bizarnu izjavu za medije da je Spajić pobjegao sa premijerskog sata uz pomoć DPS-a, što je pokušaj manipulacije koji bi, da nije smiješan, bio žalostan. Zajedljivost zbog dobrih rezultata očigledno spaja ono za šta se vjerovalo da je nespojivo i potvrđuje onu staru izreku da se u Crnoj Gori jedino uspjeh ne prašta", kazao je Čarapić.

Bonus video: