Milatović nakon sastanka sa Mišelom: Partijski interesi ne smiju stati na put Crne Gore ka EU

Milatović je kazao da je razgovor sa Mišelom trajao tri sata, te da su poruke jasne "i mislim da ih ne smijemo relativizovati i ne smijemo ih umanjivati"

15637 pregleda 144 reakcija 46 komentar(a)
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

Građani u Crnoj Gori su oni koji su zainteresovani da Crna Gora što prije postane članica Evropske unije (EU) i nikakvi mali partijski interesi ili partijske trgovine ne smiju tome da stanu na put, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Milatović je kazao da je razgovor sa Mišelom trajao tri sata, te da su poruke jasne "i mislim da ih ne smijemo relativizovati i ne smijemo ih umanjivati".

"Došao sam ovdje da pošaljem jasnu poruku u ime građana Crne Gore, da Crna Gora ne smije da propusti ovu priliku koja nam se ukazala i da moramo sve da uradimo kako bismo u narednom periodu što prije postali punopravna članica Evropske unije zbog boljeg života svih građana u Crnoj Gori. Evropska unija je naš strateški partner, naš prijatelj, zahvalio sam se gospodinu Mišelu na svemu štu su Evropski savjet sa svih 27 lidera, ali I Evropska komisija u prethodnom periodu uradili, kako bi Crna Gora prethodne sedmice dobila pozitivan IBAR i ovu priliku ne smijemo prokockati. To su zajedničke poruke oko kojih smo se složili predsjednik Mišel i ja", navodi se u saopštenju.

Mišel je trebao da boravi u Crnoj Gori danas i sjutra na Milatovićev poziv, ali je otkazao posjetu zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

Predsjednik Evropskog savjeta je trebalo sjutra da se obrati poslanicima u crnogorskoj Skupštini.

Bonus video: